Werkendam heeft organisatie 6e Open Havendag rond

0

Op zaterdag 23 juni beleeft Werkendam zijn 6e Open Havendag. Het programma is in grote lijnen vergelijkbaar met dat van de vorige editie, twee jaar geleden. Maar de sloeproeiwedstrijden keren niet terug. Bedrijventeams kunnen nu hun krachten meten in een ‘natte zeskamp’ in de Biesboschhaven.

Nieuwe voorzitter
Dat meldde Dick Hoogendoorn vrijdag 13 april tijdens de persconferentie waarop de plannen voor de komende havendag bekend werden gemaakt. De directeur van Hoogendoorn Maritieme betimmeringen en interieurbouw is de nieuwe voorzitter van de Commissie Open Havendag. Die commissie, onderdeel van Scheepsgroep Werkendam, organiseert het 2-jaarlijkse evenement in, op en rond de Biesbosch- en Beatrixhaven.
Dick Hoogendoorn volgde onlangs Ton Cornet op als voorzitter. De eigenaar van Cornet Shipping was bij de eerste vijf edities van de Open Havendag de voorman. Hij stond elf jaar geleden samen met Dick Hoogendoorn aan de wieg ervan.

Dick Hoogendoorn (rechts) nam de voorzittershamer over van Ton Cornet. (foto’s MG Redacties)

Cornet blijft als adviseur verbonden aan de commissie.

De voorbereidingen voor 23 juni zijn in volle gang. Het programma staat grotendeels vast. “De financiering is voor het grootste deel afgedekt dankzij de medewerking van de bedrijven in en rond de haven”, vertelde Dick Hoogendoorn. “We hebben nu circa veertig sponsors. We kunnen er meer gebruiken. We hopen dat zich de komende weken nog een stuk of twintig aanmelden, zodat we op eenzelfde aantal als twee jaar geleden uitkomen.” Veel van de bedrijven in de haven zetten hun deuren open voor het publiek.

Vlootschouw
Het Werkendamse havenfeest start traditiegetrouw met een vlootschouw. Daaraan doen ruim veertig vaartuigen mee. Inmiddels ook traditie is dat 200 bewoners van verzorgingshuizen uit de gemeente worden uitgenodigd mee te varen op de Zilvermeeuw, het partyschip waarop ook de organisatoren en genodigden de opening bijwonen. De Noord-Brabantse gedeputeerde Bert Pauli, burgemeester Carla Breuer en de wethouders Wim de Jong, Dick Prosman en Peter van de Ven hebben al toegezegd te komen.

Ook dit jaar treden er shantykoren op.

Shantykoren
De verschillende locaties in de haven zullen weer met elkaar verbonden zijn door de 100 tot 150 kramen van de braderie. Voor de kinderen is er wederom een speelplaats. “Er is voor ieder wat wils”, belooft Ton cornet: “Vader kan bij de bedrijven kijken, moeder kan bij de kramen rondsnuffelen en de kinderen kunnen zich uitleven op de attracties.”
Verder zijn er shanty-optredens. Naast het Werkendamse Shantykoor De Biesbosch zijn nog vier koren, waaronder één uit Zwitserland. De Roadshow Koninklijke Marine  is met klimwand, brugsimulator en snelle rubberboten aanwezig. Ook de steelband van de Marine treedt waarschijnlijk op.

Er is voor elk wat wils.

Taptoe
“Voor de avond zijn er plannen voor een captain’s dinner. Aan de invulling daarvan wordt nog gewerkt”, aldus Dick Hoogendoorn.
Aansluitend is er van 20.00 tot 22.30 uur een taptoe, die wordt georganiseerd door de Werkendamse muziekvereniging Irene, die haar 65-jarig bestaan viert. Er doen nog drie andere korpsen en bands mee.
De dag wordt rond 23.00 uur afgesloten met een vuurwerkshow vanaf het water. De organisatie verwacht circa 25.000 bezoekers.

Bedrijven die willen sponsoren, kunnen het beste via e-mail contact opnemen met secretaris Mary Damen-Kolff.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.