Wereldhavendagen viert in september driedubbel feest

0
Via het BVB presenteert ook de binnenvaart zich elk jaar op de Wereldhavendagen. Zo kan het publiek schepen bezoeken. (archieffoto Tekst & Toebehoren)

Op 2, 3 en 4 september vindt 45e editie van de Wereldhavendagen plaats. Na twee coronajaren, en daardoor online en uitgeklede versies, viert de Rotterdamse haven dit jaar driedubbel feest.

Het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland is in deze jubileumeditie weer op volle sterkte. Met talloze activiteiten op de kades, scheepsdemonstraties en excursies op land en over water. De plannen werden donderdag 19 mei aangekondigd in de goedgevulde Van Ghentkazerne in Rotterdam.

De Wereldhavendagen viert in 2022 drie jubilea: niet alleen is het de 45e editie van het evenement zelf, het Havenbedrijf Rotterdam bestaat 90 jaar en de Nieuwe Waterweg viert zijn 150e verjaardag. De organisatie rekent nu op een ouderwetse toeloop van honderdduizenden bezoekers.

Duizenden banen

“Tegelijk nemen we de ontwikkeling die we afgelopen jaren hebben doorgemaakt mee de toekomst in”, zegt directeur Sabine Bruijnincx van Stichting Wereldhavendagen. “Zo behouden we een deel van de tijdens corona ontwikkelde online programmering en organiseren we dit jaar nog meer activiteiten voor jongeren.”

Tijdens de Wereldhavendagen kunnen jong en oud ontdekken waarom de Rotterdamse haven anno 2022 zo’n bijzondere plek is. Dagelijks leiden talloze professionals met behulp van slimme technologie de in- en uitvoer van goederen, containers en schepen op een schone, efficiënte en veilige manier in goede banen. De komende jaren zijn duizenden nieuwe werknemers nodig om de vacatures op te vullen die met de energietransitie en digitalisering van de haven gepaard gaan.

Sabine Bruijnincx: “Bezoekers kunnen in het weekend van 2, 3 en 4 september kennismaken met al die bedrijven, mensen en oplossingen die de Rotterdamse haven een veilige, slimme, duurzame en leefbare plek maken, waar voor iedereen een carrière is en waar hard gewerkt wordt aan de toekomst.”

Groene trekpleister

Aandacht is er ook voor de groene kant van de haven. Bijzondere flora en fauna, beschermde natuurgebieden en wandel- en fietsroutes maken het gebied “een leefbare buur voor Rotterdam en een groene trekpleister voor liefhebbers van natuur en recreatie op en aan het water”.

Tijdens de Wereldhavendagen 2022 kunnen bezoekers het hele weekend terecht bij talloze activiteiten op de kades rond de Erasmusbrug, genieten van spectaculaire shows op het water of mee met excursies die over land en water het havengebied in gaan.

Het volledige programma wordt begin juli bekend gemaakt. De kaartverkoop voor excursies start half augustus.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.