Weer problemen met Ketelbrug

0

Rijkswaterstaat bedient de Ketelbrug tot vrijdag 4 februari niet. Tijdens het uitvoeren van tests op de brug in de nacht van vrijdag op zaterdag is gebleken dat de noodbediening niet goed functioneert. Een goed werkende noodbediening is nodig om de bediening van de brug te kunnen stoppen in geval van nood. Rijkswaterstaat vindt het daarom op dit moment niet veilig om de brug te bedienen.

Schepen die hoger zijn dan 12 meter kunnen de Ketelbrug nu niet passeren. Hen wordt geadviseerd naar de berichtgeving van de Centrale Meldpost IJsselmeergebied te luisteren. Informatie is ook verkrijgbaar via teletekst pagina 721.

Rijkswaterstaat werkt de komende dagen aan het herstel. Dit duurt in elk geval tot vrijdag 4 februari. Dan zal duidelijk zijn of er nog meer maatregelen nodig zijn om de brug veilig te kunnen bedienen.
De Ketelbrug heeft regelmatig last van storingen, vooral in het voorwaarschuwingssysteem op de weg. Dit wordt komend voorjaar vervangen. Het bewegende deel van de Ketelbrug wordt bovendien binnen drie jaar geheel opgeknapt.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.