- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsWeense haven blijft groeien

Weense haven blijft groeien

- Advertentie -

Delen

Na het recordjaar 2016 heeft het Havenbedrijf Wenen de omzet en winst in 2017 verder uitgebouwd. De omzet groeide met ruim 2 procent naar 5 miljoen euro. Het resultaat vóór belasting steeg met 16,5 procent naar 14,8 miljoen euro. Ook de binnenvaart heeft bijgedragen aan dit goede resultaat.

De haven van Wenen heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een internationale draaischijf voor het goederenvervoer. Er zijn meer dan honderd bedrijven gevestigd, die samen 5.000 banen creëren. De ruimte voor opslag is groter dan ooit.

Vorig jaar investeerde het Havenbedrijf 18,7 miljoen euro in de haven. Dit jaar is het 11,1 miljoen euro. Daarvan wordt 1,5 miljoen uitgetrokken voor de planning en voorbereiding van het project “hoogwaterbescherming haven Albern”. Naar het voorbeeld van Freudenau krijgt de haven van Albern een hoogwaterkering. Daarnaast zet de haven in op digitalisering.

Naast de passagiersvaart en de autoterminal heeft ook de binnenvaart een aandeel in de goede resultaten. In Freudenau, Albern en Lobau groeide de scheepsoverslag vorig jaar met 6,7 procent naar ruim 1 miljoen ton.

Er zijn 1.156 schepen afgehandeld, 5 procent meer dan in 2016. De containerterminal WienCont behandelde 405.000 containers, een plus van 8 procent.

foto: WienCont

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -