Website Harlingen Sail nu al live

0

In Harlingen zijn ze er vroeg bij. Nu al is de website voor de Tall Ships Races live gegaan, terwijl het evenement pas in 2014 plaatsvindt. Zowel bedrijven die als sponsor aan het project verbonden willen zijn als jongeren die hun handen als vrijwilliger uit de handen willen steken, vinden nuttige informatie op www.harlingensail.com. Naar mate het nautische feest dichterbij komt wordt steeds meer informatie toegevoegd.

De Tall Ships Races staat bij zeilliefhebbers al in de agenda. De competitie tussen de grootste zeilschepen ter wereld wordt georganiseerd door Sail Training International (STI), een wijdvertakte organisatie met een officiële goededoelenstatus. De races zijn primair bedoeld om jongeren tot 25 jaar de kans te bieden op een unieke levenservaring in de vorm van een meerdaagse training op volle zee. Daarbij gaat extra aandacht uit naar jongeren met een handicap. De schepen en hun bemanning ‘strijden’ om de Trophy for International Friendship and Understanding. Harlingen is in 2014 de gasthaven voor de start van de races. Vervolgens doen de schepen in Noorwegen Frederikstad en Bergen aan om vervolgens af te stevenen op de finish in het Deense Esbjerg.

Sponsors
De gemeente Harlingen heeft de organisatie van de Tall Ships Races en de bijbehorende festiviteiten gedelegeerd aan een hiervoor speciaal opgerichte organisatie, de Stichting Harlingen Sail. Als sponsor heeft de gemeente aan de stichting een beginbudget beschikbaar gesteld. Ook andere sponsors als de HOV (Harlinger ondernemers), rederijgroep JR Shipping, Provincie Friesland en de HSBA (zeehavengebonden bedrijven) hebben zich al aangemeld en de stichting is met diverse grote en kleinere bedrijven in gesprek.
De belangstelling voor de sponsormogelijkheden zijn groot. Niet vreemd met de reputatie van het evenement, dat altijd een groot en breed publiek trekt en ook elk jaar verzekerd is van intensieve media-aandacht.

Vrijwilligers gezocht
De feestelijkheden rond de Tall Ships Races lopen van donderdag 3 tot zondag 6 juli 2014. Er komen dan tachtig tot honderd tall ships naar de Friese havenstad. De Stichting Harlingen Sail belooft een veelzijdig programma dat jong en oud zal aanspreken. Iedereen is welkom om via de nieuwe site ideeën in te leveren. 
In de aanloop naar de Tall Ships Races worden er veel activiteiten voor de schooljeugd ontwikkeld. Vooral studenten aan de Maritieme Academie van Harlingen zullen nauw bij het maritieme feest betrokken worden. Maar ook mensen zonder maritieme achtergrond zijn welkom om zich op www.harlingensail.com aan te melden voor een mooie rol als vrijwilliger.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.