- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsWalstroom-partijen zoeken elkaar op om kennis te delen

Walstroom-partijen zoeken elkaar op om kennis te delen

- Advertentie -

Delen

Op 19 mei is het Onshore Power Supply Network (OPSN) feestelijk van start gegaan. Het initiatief voor dit netwerk van bedrijven, overheden en organisaties die zich met walstroom bezighouden, komt van Port Solutions Rotterdam.

Marieke Vavier van Port Solutions Rotterdam is namens de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens ook regisseur van het Walstroomcollectief, de informele samenwerking tussen (binnen)havens. Zij zegt: “De vraag naar samenwerking in de markt is steeds groter aan het worden. Iedereen ziet in dat het delen van trends, ontwikkelingen, kennis en ervaring essentieel is om gezamenlijk een goed dekkend -en uniform- walstroomnetwerk te ontwikkelen. De juiste faciliteiten op de juiste plaats, tegen de juiste prijs en toegankelijk voor alle gebruikers, dat is waar we met elkaar voor staan”.

Het was volgens haar daarom ook een essentiële stap om een netwerkorganisatie op te zetten waar zowel commerciële als niet-commerciële organisaties en (gemeentelijke) overheden elkaar kunnen treffen.

Informele netwerkorganisatie

Het Onshore Power Supply Network ging 19 mei van start met een OPSN Power Diner. Daarbij waren tal van vertegenwoordigers aanwezig die betrokken zijn bij de ontwikkeling van walstroom: gemeenten en havenbeheerders als Port of Zwolle, Port of Twente, Nijmegen, Bergen op Zoom, Papendrecht, Zwijndrecht, Dordrecht, Provincie Limburg/Blueports, De Vlaamse Waterweg en de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens. Verder waren ook diverse marktpartijen present: Endenburg Electrotechniek, Connect4Shore, Voltens, REMAT, Techelec, Royal Roos en BAM.

OPSN gaat jaarlijks een aantal activiteiten en bijeenkomsten organiseren. “De intentie is om een informele netwerkorganisatie te zijn, waar uitsluitend waardevolle partijen aanwezig zijn die echt in de niche van walstroom actief zijn”, aldus Vavier. “Tijdens verschillende events bestaat de mogelijkheid elkaar nader te leren kennen en vooral kennis uit te wisselen.”

Het volgende event staat gepland vlak na de zomervakantie: de OPSN Zomerborrel. “Ook dat wordt weer een bijzonder evenement, in ieder geval op het water.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -