Vier doden na aanvaring bij Cuijk [UPDATE]

0


Gisteravond heeft zich op de Maas bij Cuijk een drama afgespeeld. Vlak bij de pont naar Middelaar vond een frontale aanvaring plaats tussen een speedboot en het cementschip Lindengracht (901 ton) van Cement Tankvaart uit Raamsdonksveer. Vier opvarenden van de speedboot zijn daarbij verdronken.

Burgemeester Wim Hillenaar van Cuijk staat de pers te woord. (foto’s Hans Heiligers)

Na het ongeval wisten drie van de zeven opvarenden van de speedboot zich te redden. Ze werden voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. Vier mannen uit Gennep werden vermist. Direct werd een grootschalige hulpverlening ingezet vanuit drie provincies. Ook landden er op de Maasboulevard twee traumaheli’s.
Vanaf het water en door duikploegen van de brandweer werd massaal gezocht naar de vermiste personen. Zij doorzochten ook zo goed mogelijk de speedboot die tegen een krib gedeeltelijk onder water lag. Langs de wal vonden hartverscheurende taferelen plaats bij familieleden reeds die uren in onzekerheid verbleven over het lot van de vier vermiste mannen.

Bekneld
Aan het eind van de avond werd de speedboot geborgen, waarna achter een groot scherm een onderzoek werd ingesteld. Toen stuitte men op een van de vermiste personen. De politiewoordvoerder vertelde dat de man bekneld zat. De identiteit van het slachtoffer moest nog worden vastgesteld.

Het geduld van de familieleden werd nog verder op proef gesteld omdat er eerst nog nader onderzoek moest plaatsvinden en pas daarna mocht worden vastgesteld wie het slachtoffer was. Het zoeken naar de drie vermisten werd vandaag voortgezet. Met behulp van sonarapparatuur zijn hun lichamen in de loop van de dag gevonden.

(Hans Heiligers)

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.