Verliefd op de haven

0

In een zenuwslopende finale in Your Space in Hilton Rotterdam heeft Marie-Louise Vlaming de titel van Jong Haventalent 2010 in de wacht gesleept. De 29-jarige manager operationele dienst bij Vopak Vlaardingen troefde Lonneke Pronk (30) van APL en Yuri Ouweneel (27) van VT Group af.

Marie-Louise Vlaming, met (vlnr) 2009-winnaar Rik Pek, presentator Sjoerd van Oortmerssen en juryvoorzitter Mai Elmar.

Marie-Louise wist met haar enthousiasme de jury te overtuigen dat zij het komend jaar jongeren weet te motiveren voor een havenbaan: “Ik wil de smeerolie zijn om jonge mensen in hun studie- of werkkeuze te helpen de weg naar de haven te vinden en hen net zo verliefd te maken op de haven.”
Dank zij de titel rijdt Marie-Louise een half jaar in een nieuwe Ford Fiesta rond en wordt zij gecoacht door juryvoorzitter Mai Elmar (directeur van Cruise Port Rotterdam en in 2004 gekozen tot ‘Havenman’ van het Jaar).

Alles in de strijd
Ruim 150 mensen bezochten de finale, waar ze de finalisten letterlijk alles in de strijd zagen gooien om de felbegeerde titel binnen te halen. Naast serieuze speeches leverden de improvisatiesketches met de finalisten en acteurs hilarische momenten op.
Jong Haventalent is een initiatief van Havenbedrijf Rotterdam, Jong Havenvereniging, Young EDBR, Gemeente Rotterdam, Link, Deltalinqs, Watertalent, Metro en Ford Ardea Auto. De verkiezing startte in 2009 en heeft als doel jong talent te boeien en te behouden voor de Rotterdamse haven. Rik Pek van de Broekman Group was toen de eerste winnaar.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.