- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVerder met Donau-aanpassing

Verder met Donau-aanpassing

- Advertentie -

Delen

De pilotfase waarin maatregelen zijn getest om de Donau ten oosten van Wenen beter bevaarbaar te maken, is afgerond. Vaarwegbeheerder via donau werkt nu aan nieuwe maatregelen en betrekt daarbij vertegenwoordigers van bedrijven en milieuorganisaties.

De afgelopen maanden zijn op de Donau zes pilots uitgevoerd en geëvalueerd. De informatie is door via donau samengevoegd met actuele ontwikkelingen op het vlak van vaarweg- en verkeersmanagement. Er is een plan van aanpak opgesteld, gericht op verbetering en behoud.

 

Beter bevaarbaar maken

Het ‘Gesamtprojekt Donau-Ausbau’ heeft als doel de riviererosie tegen te gaan en daardoor de waterstand te stabiliseren. Om zodoende de Donau beter bevaarbaar te maken en te houden. Dit gebeurt in combinatie met natuurbescherming in de uiterwaarden van de Donau. Ook worden ligplaatsen en andere infrastructuur voor de scheepvaart verbeterd.

De afgelopen tijd is baggermateriaal (grof grind) uit de Donau verder stroomopwaarts aangebracht op plaatsen waar de rivierbedding diep is uitgeschuurd. Via donau zegt dat de maatregel werkt: de erosie wordt minder. Ook de op natuurbehoud gerichte projecten waren volgens de vaarwegbeheerder succesvol.

 

Net als de pilotprojecten worden vervolgmaatregelen begeleid door belangenbehartigers op het gebied van milieu en economie. Hiertoe installeert via donau midden 2017 een forum.

 

foto: Karl Gruber

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -