Veel zeilers in problemen op Markermeer

0

Zaterdagmiddag zijn tientallen jachten en catamarans omgeslagen tijdens twee zeilwedstrijden op het Markermeer. De Kustwacht had er de handen vol aan.
 
Windkracht 6-7
Er stond een straffe noord-noordwesten wind, met windkracht 6 tot 7. Tientallen zeilboten en catamarans werden rechtgezet en/of naar de wal gesleept.
Het aantal persoonlijke ongelukken viel mee. Twee personen met onderkoelingsverschijnselen en één persoon met een gebroken neus zijn opgevangen door ambulancepersoneel. Via het Kustwachtcentrum kwam een tiental reddingboten van KNRM en Reddingbrigades in actie. Ook een aantal vaartuigen van particuliere bergers en een politievaartuig waren actief met de hulpverlening. Het Kustwachtcentrum Den Helder moest extra personeel oproepen. Rond 17.30 uur meldde de wedstrijdleiding dat alle deelnemers van het water waren.

Duwbak
ER werden ook nog elf jachten geholpen op het IJsselmeer en de Waddenzee met motor- en stuurproblemen. Op de Oosterschelde is een duwbak aan de grond gelopen. Die is met hoog water zelf weer los gekomen.
Op het IJmeer trof de reddingboot van Blaricum nog een surfer aan die zijn plank kwijt was. De plank is weer teruggevonden, waarna de surfer zelf naar de kant kon zeilen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.