- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsTrouwen in het ruim van de Tramp

  Trouwen in het ruim van de Tramp

  - Advertentie -

  Delen

  Trouwambtenaar Helma Schouten had al heel wat huwelijken gesloten, maar nog nooit aan boord van een schip. Donderdag 14 september deed ze dat alsnog en wel in het ruim van ms Tramp. Eigenaren Dirk-Jan en Nellie van Wijngaarden hadden hun met vlaggen versierde schip afgemeerd in de Sliksloothaven van hun thuishaven Krimpen aan den IJssel. Hun dochter Jantine trouwde die dag met Martijn.

  Martijn en Jantine banen zich een weg door de confetti.

  Het is maar goed dat de 63 meter lange Tramp luiken heeft, want er vielen een paar fikse buien voor en tijdens de plechtigheid. Het ruim lag er picobello bij. Van de laatste reis met kalksteensplit was geen korrel meer te vinden. “Ik heb het ruim helemaal laten schoonspuiten en daarna opnieuw laten verven”, verklapte Dirk-Jan van Wijngaarden.

  Voor de vader van de bruid was Jantine het vijfde kind (van de zes) dat trouwde. “Maar de eerste op het schip.” Martijn, van de wal afkomstig, heeft tien broers en zussen. Van hen gingen acht hem voor in het huwelijksbootje. Met zo veel familie was het ruim aardig gevuld.

   

  Personeelsuitje

  De bijzondere trouwlocatie was sfeervol aangekleed: met slingers, lampionnen, verlichting en een romantisch bankje voor het bruidspaar tijdens de plechtigheid. Voor de circa tachtig gasten waren voldoende stoelen opgesteld. Om iedereen veilig toegang te verlenen tot het ruim, was met een speciale constructie een professioneel ogende trap gemaakt.

  Martijn Rikkers (26) werkt in de bouw. De ex-marinier leerde Jantine (21) ruim twee jaar terug kennen tijdens een personeelsuitje. Ze werkten bij verschillende bedrijven, die echter wel tot dezelfde holding behoren.  Jantine, die directiesecretaresse is, was die dag verantwoordelijk voor de organisatie. Ze maakte indruk op Martijn, die er strategisch voor zorgde dat hij op de terugweg in de bus naast haar kwam te zitten.

  Vooraf gingen Jantine en Martijn met alle gasten op de foto.

  Algerabrug

  Die rit leidde uiteindelijk tot het huwelijk op 14 september. Jantine laat Krimpen achter zich en is bij Martijn ingetrokken in Capelle. “Nu hoeven we nooit meer die verschrikkelijke Algerabrug over om bij elkaar te zijn.”

  Het ruim was versierd. Onder andere met slingers en lampionnen.

  Na voltrekking van het wettelijk huwelijk was er een broodmaaltijd. Vervolgens ging het gezelschap naar de Dorpskerk in Capelle aan den IJssel voor de kerkelijke inzegening. De feestelijke dag werd afgesloten met een feest in Brasserie Buitenhuis in Valkenburg (ZH). De huwelijksreis gaat gaat Indonesië. Bij het backpacken komt Martijns ervaring als marinier ongetwijfeld van pas.

   

   

   

   

   

  De Tramp lag in de Sliksloothaven.

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -