Tentoonstelling over North Sea Port

0

In het Gentse Havenhuis op de Graslei is een multimediale expositie geopend over de grensoverschrijdende fusiehaven North Sea Port. De haven strekt zich uit van Vlissingen, Borsele en Terneuzen tot in Gent. Het havengebied is 9.100 hectare groot en er werken een kleine 100.000 mensen (in)direct in 525 bedrijven.

Maquette

Op een maquette is het hele havengebied in reliëf uitgesneden. Door iPads op de maquette te richten, krijgen bezoekers informatie over het havengebied, de Westerschelde en het Kanaal Gent-Terneuzen, dokken, spoorlijnen, enzovoort.

In filmpjes wordt uitleg gegeven over het laden en lossen van schepen, opslag en goederenvervoer. Men ziet ook locaties waar men als bezoeker nooit kan of mag komen. Een videomuur met geluiden uit de haven trekt je als het ware de haven in en verstrekt cijfers en feiten rond de haven.

Groepen

De tentoonstelling kan zowel individueel als in groep worden bezocht (van dinsdag tot en met zaterdag). De toegang is gratis. Aangezien de tentoonstellingsruimten vrij klein zijn, kunnen wachttijden ontstaan. Groepen tot maximaal 25 personen kunnen vooraf op www.northseaport.com/havenhuis een ticket reserveren. Per dag kan er slechts één groep de tentoonstelling bezoeken. De expositie zal in de toekomst ook te bezichtigen zijn in Vlissingen en Terneuzen.

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.