- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsTeam CoCo Zwolle gaat Scandinavisch avontuur aan

Team CoCo Zwolle gaat Scandinavisch avontuur aan

- Advertentie -

Delen

 

Peter Lenten van ms Conforza en Joannes Oorburg van ms Comienzo doen in januari mee aan de Scandinavian Covery Trial. Deze zware, winterse autotocht duurt een week. Met hun deelname willen ze door sponsoring zo veel mogelijk geld inzamelen voor Alzheimer Nederland. Hun team heet CoCo Zwolle, naar de namen van hun schepen en hun thuishaven.

De ScanCoveryTrial beleeft in 2017 zijn zevende editie. De start is op vrijdag 6 januari, de finish op zondag 15 januari. De honderd deelnemende teams rijden een week lang kriskras door Scandinavië. Ruim 7.000 kilometer in totaal, onder barre omstandigheden: veel sneeuw, ijs en temperaturen die  kunnen dalen tot min 47 graden Celsius.

densticker-comienzo
Beide schepen varen rond met een densticker van het team.

 

Geheim

Het traject is geheim. De deelnemers krijgen ’s ochtends pas de coördinaten van de finishplaats van die dag door. Op basis daarvan moeten ze navigeren naar de bestemming. Daarnaast zijn er onderweg klassementsproeven. “Het is wel een wedstrijd, maar zeker geen race”, zegt Joannes. “We moeten ons aan de verkeersregels houden. Het gaat er niet om zo hard mogelijk te rijden, maar om op de geplande tijd op de juiste plek te arriveren. Just-in-time dus.”

den-sticker-conforzaDe twee binnenvaartondernemers kenden de extreem zware autotoertocht nog niet. “Ik heb jaren geleden weleens aan een Paasralley meegedaan; dat was één middag en in het zonnetje. Verder hebben we beiden geen ervaring met dit soort tochten. Maar we houden wel van autorijden.”

Het idee om mee te doen ontstond toen Peter hoorde van de deelname door Alice Ooms en Marina Vermaas, ook uit de binnenvaart afkomstig. Zij vormen Team Ferenc, genoemd naar Marina’s in 2014 overleden zoon Ferenc (aan de gevolge van neuroblastoom). Zij zamelen geld in voor de door hen opgerichte Stichting Ferenc, die zich inzet voor onderzoek naar kinderkanker.

Peter vroeg Joannes als teamgenoot, die hij kende doordat hun beider kinderen op het internaat in Zwolle zitten. Die zag het avontuur wel zitten.

 

dodge-thuis-2Alzheimer Nederland

Ze kochten een tien jaar oude Dodge Nitro, waaraan ze de afgelopen maanden flink hebben gesleuteld. Op 19 november is er een ontmoetingsdag voor alle deelnemers. Dan horen ze ook meer over het programma. Daarna willen Peter en Joannes minimaal één weekend oefenen. Vervolgens start op 6 januari het grote avontuur.

Voor sommige deelnemers is de ScanCoveryTrial een bijzondere vakantie. Andere teams geven er een extra dimensie aan door zich aan een goed doel te verbinden. Peter en Joannes kozen voor Alzheimer Nederland. Die stichting heeft als missie dementie te voorkomen of genezen. “En tot die tijd maken we ons sterk voor het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met dementie en hun omgeving”, vermeldt de website.

Joannes’ schoonvader is drie jaar geleden overleden aan Alzheimer. “Bijna iedereen rijgt er in zijn omgeving wel mee te maken. Je hoort er steeds meer over. Het is goed dat er meer onderzoek naar die ziekte wordt gedaan.”

pro-fotoBedrijven en particulieren kunnen Team CoCo Zwolle sponsoren. Zelf zijn vof Conforza en vof Comienzo de hoofdsponsors. Ook diverse andere bedrijven uit de scheepvaart doen mee. Er zijn allerlei mogelijkheden om het team en het goede doel te steunen. Sponsoren kan al vanaf 25 euro. “Dan krijg je een Lofootje, afgeleid van de Noorse walviseilandengroep Lofoten. Dit is een walvissticker waarop je zelf een tekst kunt schrijven. Al deze stickers komen op de achterkant van de auto. We hopen in totaal 10.000 euro bijeen te krijgen.”

Sponsoren kan op www.cocozwolle.nl.

 

foto’s: Team CoCo Zwolle en Scan Covery Trial

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -