- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsTaiko neemt MarFlex over

Taiko neemt MarFlex over

- Advertentie -

Delen

Door overname van het 75 procent aandelenbelang van Global Pump Investment is Taiko Holdings volledig eigenaar geworden van MarFlex Holding. Daarmee is de Japanse pompenfabrikant ook 100 procent aandeelhouder geworden van Snijders, dat sinds twee jaar deel uitmaakte van MarFlex Holding.

Taiko was al sinds 1998 voor 25 procent medeaandeelhouder van MarFlex en is dus een bekende partij voor de pompenspecialist uit Oud-Beijerland. Door deze overname ontstaat een specialistische wereldspeler van formaat op het gebied van pompen, aandrijving, besturing en tankmeting. Met name op het gebied van de maritieme markt, waar beide bedrijven actief zijn.

Taiko is een van de grotere pompfabrikanten in Japan en een bekende speler in het Verre Oosten. MarFlex heeft de afgelopen 37 jaar wereldwijd naamsbekendheid opgebouwd op het gebied van elektrisch aangedreven deepwell-pompen. Snijders ontwerpt en produceert automatiseringsoplossingen voor de maritieme, de offshore- en de baggersector. Daarnaast is Snijders specialist op het vlak van industriële automatisering met speciale aandacht voor de interne logistieke sector en de voedselverwerkings- en landbouwindustrie.

 

Schaalvergroting

Er is een nieuwe combinatie ontstaan met vestigingen in Tokyo, Osaka, Hong Kong, Guangzhou, Pusan, Singapore, Moskou en Oud-Beijerland. Daarnaast is er een wereldwijd agentennetwerk, aldus Paul van Beveren. De voormalige DGA is nu CEO van MarFlex. De nieuwe combinatie telt 1.200 medewerkers.

De samenvoeging van MarFlex en Taiko zorgt volgens Van Beveren voor een synergetische schaalvergroting waarmee nog beter kan worden ingespeeld op de toekomstige eisen van reders en werven. “Wij kijken uit naar de nieuwe samenwerking binnen de Taiko-groep en zijn ervan overtuigd dat door deze overname een zeer gedreven en gemotiveerde speler op de markt komt met een sterk innovatief en onderscheidend vermogen.”

foto: Het hoofdkantoor van MarFlex en Snijders in Oud-Beijerland

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -