- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsStremmingen oostkolk Beatrixsluis

Stremmingen oostkolk Beatrixsluis

- Advertentie -

Delen

Van vrijdag 7 december 22.00 uur tot en met zaterdag 8 december 06.00 uur en van zaterdag 8 december 22.00 uur tot en met zondag 9 december 06.00 uur voert Sas van Vreeswijk werkzaamheden uit aan de oostelijke kolk van de Prinses Beatrixsluis.

Die is daardoor gestremd. De westelijke kolk is beide nachten wel beschikbaar voor de scheepvaart.

 

Noodstroomvoorziening

Tijdens de werkzaamheden wordt de noodstroomvoorziening van de beide bestaande kolken gekoppeld aan het energiesysteem van de nieuwe, 3e kolk. De 1e en de 2e kolk worden vervolgens aan een tijdelijke noodstroomvoorziening gekoppeld.

Als de renovatie van beide kolken klaar is, wordt de huidige noodstroomvoorziening weer in gebruik genomen voor alle drie de kolken. Dat zal halverwege 2019 zijn.

Daarnaast test Sas van Vreeswijk of de energievoorziening van de oostelijke kolk onafhankelijk van de westelijke kolk losgekoppeld kan worden. Er is voor gekozen om beide zaken vóór aanvang van de renovatie te doen om vertraging in de renovatieperiode te voorkomen.

 

Langere wachttijden

Om optimaal van de stremming gebruik te maken en de renovatieperiode van 2019 zo kort mogelijk te houden, plaatst Sas van Vreeswijk ook alvast aandrijfkasten en bekabeling in de heftorens. Dit gebeurt via de kraan aan de heftoren. In deze kasten bevinden zich compressoren van de ijsbestrijdingsinstallatie.

Naar verwachting hebben schippers tijdens deze stremming langere wachttijden. Er worden geen extra wachtplaatsen gecreëerd, de overnachtingsplaatsen blijven tijdens de stremming gewoon in gebruik. Als de werkzaamheden eerder klaar zijn, stelt Rijkswaterstaat de oostelijke kolk eerder open voor de scheepvaart.

foto: Rijkswaterstaat

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -