STL Kalkar start vandaag

0

Vandaag (24 september) start Shipping Technics Logistics, de Duitse binnenvaartvakbeurs in Kalkar. Om 10.30 uur is de officiële opening. Ook morgen is de zesde editie nog te bezoeken.

In totaal beslaat de beurs dit jaar een oppervlakte van 9.000 m². Het jaarlijkse evenement wordt als internationaal ontmoetingsplatform voor de binnenvaart ondersteund door de Schifferbörse Ruhrort en alle binnenvaartorganisaties. Duitse en Nederlandse bedrijven uit de maritieme sector presenteren aan de bezoekers hun nieuwste producten, trends, innovaties en diensten.  Er worden bijna 5.000 mensen verwacht.

Motorfabrikanten, installateurs, toeleveranciers van de goederen- en passagiersvaart, havenbedrijven en werven presenteren in Kalkar hun producten en diensten aan het vakpubliek. De organisatoren verwachten bezoekers uit vrijwel alle Europese binnenvaartlanden.

In hal A van het congrescentrum Kalkar kan men naast het bezoeken van stands ook lezingen bijwonen. Koning Technisch Bedrijf (KTB) demonstreert het demonteren en monteren van een scheepsmotor en deskundigen geven uitleg over de opties om bestaande motoren milieuvriendelijker te maken.

Onderwijshal

Nieuw dit jaar is dat aan de Duits-Nederlandse binnenvaartbeurs een onderwijshal is toegevoegd. Hal B is dit jaar de Onderwijshal (‘B’ staat deze keer voor ‘Bildungshalle’). Instellingne uit het beroepsonderwijs, academies, het Duitse Opleidingsinitiatief Binnenvaart en de bond van beroepsopleiders in Noordrijn-Westfalen laten bezoekers kennismaken met de diverse opleidingsmogelijkheden en carrièreperspectieven in de binnenvaart. Ook vindt in de Onderwijshal tijdens de eerste beursdag een competitie plaats voor mechatronica-specialisten in opleiding. Studenten gaan er in gemengde Duits-Nederlandse teams autonome schepen in miniatuurformaat bouwen. De teams presenteren hun schepen tijdens de tweede beursdag in hal A aan het publiek.

Forum van de Duitse Binnenvaart

De Duitse uitgeverijen Hansa en SUT organiseren tijdens de tweede beursdag in een aparte ruimte weer het jaarlijkse Forum voor de Duitse Binnenvaart. Vertegenwoordigers uit de politiek, het bedrijfsleven, instituten en brancheorganisaties gaan in discussie over actuele kansen en uitdagingen van de binnenvaart. Onder meer het milieuvraagstuk en het tekort aan vakpersoneel konen aan de orde.

Dock & Rock

Shipping Technics Logistics wordt op 24 september om 10.30 uur officieel geopend door Norbert Brackmann, de maritiem coördinator van de Duitse bondsregering. Hij doet dat samen met beursorganisator Leon Westerhof. Ook Ocke Hamann, directeur van de IHK Niederrhein en BDB-voorzitter Martin Staats zijn hierbij aanwezig.

Om 11.00 uur maakt de delegatie een wandeling over de beursvloer met Ragnar Schwefel van de Duitse bond voor scheepsbouw en maritieme techniek (VSM). De eerste beursdag wordt afgesloten met een gezellige Dock & Rock-party in de scheepsbar van het congrescentrum.

Openingstijden

Dinsdag 24 september van 11.00 tot 19.00 uur
Woensdag 25 september van 11.00 tot 17.00 uur

Kijk hier voor meer informatie.

 

 

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in