- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSTL Kalkar gaat voor in de vergroening

STL Kalkar gaat voor in de vergroening

- Advertentie -

Delen

Elke scheepvaartbeurs telt een grote diversiteit aan producten en deelnemers. Shipping-Technics-Logistics 2018 in Kalkar is wat dat aan gaat niet veel anders dan andere beurzen. Het grote onderscheid zit hem in de grote nadruk die er dit jaar ligt op de vergroening. Het is alsof het muntje nu toch echt volledig is gevallen. De binnenvaartsector gaat voor vergroening en de enige Duitse binnenvaartbeurs neemt daarin voor zover dat nog nodig is, het voortouw.

 

De vijfde editie van STL Kalkar op 25 en 26 september heeft onder de deelnemers veel bedrijven die focussen op de vergroening van de scheepvaart. Een noodzakelijk thema zodat de scheepvaart in staat wordt gesteld eraan bij te dragen de klimaatveranderingen een halt toe te roepen. Gezien de langdurige laagwaterperiode deze zomer zal dit voor de toekomst van de scheepvaart op de Rijn en de andere Europese rivieren zeker ook in het eigen belang zijn.

Na de officiële opening om 10:30 uur op dinsdag 25 september, volgt ook onmiddellijk een lezing over verduurzaming van de binnenvaart, als om dit thema nogmaals te benadrukken. “De nadruk ligt twee dagen lang op het thema ‘Umwelt’”, vertelt beursmanager Leon Westerhof.

Messe Kalkar 2017

Bezoekers

STL Kalkar kan rekenen op een vrij stabiel bezoekersaantal van meer dan 4.500 mensen. Omdat Kalkar niet in of bij een grote stad ligt, komen alle bezoekers speciaal voor de beurs naar Kalkar en tellen daarom veel professionals. De hoge kwaliteit van de bezoekers bepaalt ook voor een belangrijk deel het succes van deelname aan de beurs.

Op 25 en 26 september viert STL Kalkar het eerste lustrum. Dat geldt tevens voor de beursmanager, die zelf bij de start was. Maar hij wuift enige belangstelling voor zijn persoon zonder valse bescheidenheid weg. “Het gaat in de eerste plaats om de hoge kwaliteit van de bezoekers. Daar moeten de exposanten op kunnen rekenen.”

De STL wordt net als vorig jaar voorafgegaan door het Forum der Deutschen Binnenschifffahrt, een vakmatige conferentie over de huidige situatie in de Europese binnenvaart.

Het blijft een unicum dat een binnenvaartbeurs zo dicht aan het vaarwater is gevestigd.

Ook apart blijft de ‘all inclusive’-service van de beurs, die het verblijf voor zowel standhouders als bezoekers comfortabel ‘uitje’ maakt. Overdag de professionele beurs met de nadruk op de innovatieve producten voor de scheepvaart en ’s avonds ook een uitgaansgelegenheid met voor elk wat wils: van een rustige bar tot een druk café. En ook vertrouwd voor de standhouders is de ‘Superveranstaltung’ Dock & Rock met live muziek, medegeorganiseerd door Frank en Ralf Wittig.

Messe Kalkar houdt op 25 en 26 september 2018 de Nederlands-Duitse vakbeurs Shipping-Technics-Logistics-Kalkar, op dinsdag en woensdag van 11 tot 19 uur.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -