STC-leerlingen bezoeken Maagdenburg

0

4e-jaarsleerlingen van de opleiding Kapitein/Manager Binnenvaart van het Scheepvaart en Transport College zijn naar Maagdenburg en omgeving geweest. Deze studiereis was in het kader van projectmanagement, waarin logistieke binnenvaartopdrachten in projectvorm worden aangeboden. De vierdaagse excursie is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Watertransport uit Rotterdam.

De leerlingen bezochten onder meer de Beroepsschool tot Schipper Binnenvaart in Schönebeck. Deze school heeft met weinig middelen praktische oplossingen gevonden om leerlingen de vereiste vaardigheden te leren.

SKL Motoren
Uiteraard ging de groep ook naar het grote Wasserstraßenkreuz met de trogvormige brug over de Elbe. Dat werd, net als de sluizen Neugripp en de dubbele sluizen Hohenwarthe, per schip verkend.
Bij SKL motoren, dat in Maagdenburg gevestigd is, mochten de jongeren een kijkje nemen in de fabriek. Ze kregen daar een goed beeld van het productieproces van de verschillende typen motoren. Tenslotte hebben de leerlingen al fietsend de haven en omgeving van Maagdenburg verkend.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.