Speciale website over maritieme sector Drechtsteden

0

Voorafaand aan de vergadering van de Drechtraad is op 1 februari de website www.DrechtstedenMaritiem.nl gelanceerd. De website is een gezamenlijk initiatief van de Drechtsteden en de Kamer van Koophandel Rotterdam.

Hoofddoel van de website, die tot stand gekomen is in nauw overleg met bedrijven uit de maritieme sector, is het promoten van de maritieme sector in de Drechtsteden. Het maritieme bedrijfsleven is immers van groot economisch belang voor de regio en het optimaal benutten daarvan is één van de speerpunten in het regionaal Meerjarenprogramma van de Drechtsteden.
Naast het promoten van de maritieme sector, hechten de Drechtsteden overigens ook veel waarde aan innovatie binnen deze sector. De ‘Proeftuin Maritieme Innovatie’, een 3-jarig project dat innovatiekracht in de Drechtsteden bundelt, geeft daarvan blijk. De verwachting is dat DrechtstedenMaritiem.nl en de Proeftuin Maritieme Innovatie elkaar goed zullen aanvullen.

Lancering
Het lanceren van de website www.DrechtstedenMaritiem.nl gebeurde door voorzitter A.M.M. Brok van de Drechtraad, voorzitter M. Schut van de Kring Drechtstreek (en dagelijks bestuurslid van de Kamer van Koophandel Rotterdam) en directeur C. van Zijll Langhout van website-exploitant Navingo. Die drie partijen hebben geïnvesteerd in de nieuwe website.

Maritieme bedrijven en vacatures
Drechtstedenmaritiem.nl richt zich op maritieme bedrijven in en buiten de Drechtsteden. De website levert uitgebreide informatie over de maritieme bedrijven in de Drechtsteden. Daarnaast worden de vacatures in deze sector vermeld.
Ook bevat de website praktische informatie over de regio Drechtsteden, die van belang is voor het maritieme bedrijfsleven in en buiten de regio.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.