Speciale verzekering voor repatriëring binnenvaart

0

Binnenvaartschippers die opgenomen moeten worden in een buitenlands ziekenhuis willen vaak zo snel mogelijk terug naar Nederland voor verdere medische zorg. Maar de kosten van het vervoer vormen vaak een belemmering. Suytbroeck Advies heeft daar iets op gevonden. De Groningse adviseur ontwikkelde samen met een verzekeraar een verzekering die de repatriëring vergoedt.

“Repatriëring Binnenvaart” is een nieuw verzekeringsproduct dat dekking biedt voor de kosten van terugkeer naar Nederland. Verzekerde binnenschippers die als gevolg van ziekte of een ongeluk langer dan 7 dagen in een buitenlands ziekenhuis verblijven, kunnen vanaf nu gebruik maken van deze service. Zodra de behandelend arts vervoer medisch verantwoord acht, kan de binnenvaartschipper gerepatrieerd worden, bijvoorbeeld per vliegtuig of ambulance.

 

Aflosser

‘Tot nu toe bood geen enkele verzekeraar deze mogelijkheid’, aldus Suytbroeck Advies. De basiskosten voor Repatriëring Binnenvaart bedragen € 100, – per jaar. Voor dat bedrag zijn standaard twee personen verzekerd. Dat betekent dat ook de kosten voor repatriëring van de partner vergoed worden indien er sprake is van uitval van de schipper. Gaat het om een ziekenhuisopname van het kind van de schipper, dan kan één ouder kosteloos meereizen naar Nederland.

Als extra module is vervangend personeel (een aflosser) mee te verzekeren en het eventueel repatriëren van het stoffelijk overschot. Het product Repatriëring Binnenvaart is – vooralsnog – alleen beschikbaar voor Nederlands ingezetenen.

 

Aansluiten op praktijk

Directeur Peter Hut van Suytbroeck Advies, zelf voormalig binnenvaartschipper, vertelt: ‘Wij zien dat veel bestaande verzekeringsproducten niet goed aansluiten op de praktijk van de binnenvaartschipper. Daarom ontwikkelen wij samen met verzekeraars maatwerkproducten speciaal voor de binnenvaart. Repatriëring was ook zo’n struikelblok. We zijn er trots op dat we hiervoor nu een goede oplossing kunnen bieden aan onze klanten.’

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.