Shantyweekend in Appingedam

0

Komend weekend staat Appingedam in het teken van de shantyliederen. Vrijdag 27 augustus begint namelijk het internationale shantyfestival Bie Daip. Dat is het begin van bijna 200 optredens in de binnenstad van de Groningse plaats. 

Tijdens Bie Daip treden tientallen groepen en koren op uit binnen- en buitenland. De muzikanten behoren tot de (wereld)top van de shantymuziek. Alle optredens zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op diverse podia in de binnenstad.
Het festival wordt dit jaar voor de negende keer georganiseerd. In de loop der jaren is het uitgegroeid tot een van de belangrijkste shantyfestivals in de wereld en trekt ieder jaar ongeveer 15.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

Zaterdagavondconcert
Een bijzonder programma-onderdeel is het ‘zaterdagavondconcert’ in de Nicolaïkerk. De beste groepen van het festival treden zaterdag 28 augustus op in deze kerk. Door de bijzondere akoestiek van het gebouw is dit voor velen ieder jaar het hoogtepunt van het festival. Het concert begint om 19:30 uur. De toegang is gratis, maar vol = vol.

Naast shantymuziek, zijn er komend weekend nog veel meer activiteiten. Zo zijn er historische schepen, rondvaarten en een vaarverbinding naar het Bronsmuseum. Klik hier voor het programma.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.