Seawax milieuvriendelijke antifouling nu ook in Nederland

0

Seawax Marine Coatings heeft een nieuwe aangroeiwerende verf ontwikkeld die milieuvriendelijk is, gebaseerd op natuurlijke grondstoffen en geen teflon, siliconen, giftige biocides, koper of zink bevat. Deze milieuvriendelijke antifouling voldoet volgens importeur Nordic Marine aan de Europese/ REACH richtlijn No 528/2012.

In 2006 is Seawax Marine Coatings begonnen met de ontwikkeling van deze milieuvriendelijke antifouling. In 2009 vroeg de Franse onderneming wereldwijd patenten aan. Dat jaar kreeg de verf een nominatie voor de Dame Award op de Mets. In 2010 is het product in Frankrijk op de markt gebracht. In Nederland verkoop de groothandel Nordic Marine uit Zierikzee de antifouling.

Hydragel
De importeur meldt over het product: ‘Het principe van deze milieuvriendelijke antifouling is gebaseerd op een zachte gladde laag, een zogeheten hydragel, waar algen, schelpen en andere onderwaterorganismen geen grip op krijgen en dus niet kunnen blijven hangen. Deze laag hydragel is zelfreinigend als de boot een snelheid heeft van ongeveer 4 tot 5 knopen of door een zachte borstel.’

De Franse vaarwegbeheerder in het departement Charentes Maritime gebruiktn de antifouling sinds 2010.

De Seawax milieuvriendelijke antifouling kan aangebracht worden op polyester, stalen, houten en aluminium schepen die snelheden van maximaal 30 knopen behalen. Hij zorgt niet voor elektrolyse en kan lang voor de tewaterlating aangebracht worden.

Op waterbasis
‘De verf is op waterbasis; dus de verfmaterialen kunnen onder de waterkraan uitgespoeld worden. Het is dus niet schadelijk voor uw gezondheid bij inademing omdat er geen oplosmiddelen inzitten en kan dus in allerlei ruimtes waar gewerkt wordt aangebracht worden zonder beschermende maskers.’
Verwerking van de Seawax milieuvriendelijke antifouling is eenvoudig. Twee lagen aanbrengen op een bestaande antifouling zolang die niet op teflon- of siliconenbasis is. Bij nieuwe schepen eerst twee lagen self-etch primer van Seawax aanbrengen. De antifouling is verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart, blauw en rood.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.