Schultz: "We werken al aan waterstand"

0

De binnenvaart moet rekening houden met ernstige problemen en ladingverlies door lange perioden met lage en hoge waterafvoeren van de rivieren als gevolg van de klimaatverandering. Het rapport van het onderzoeksprogramma Kennis voor Klimaat zorgde begin deze week niet alleen voor een stortvloed aan artikelen in kranten, de inhoud ging ook niet ongemerkt voorbij aan de Tweede Kamer.

Tijdens het mondeling debat met minister Schultz van Infrastructuur en Milieu vroeg Liesbeth van Tongeren van GroenLinks dinsdag 21 juni: "Wat gaat de minister doen om schippers beter met chauffeurs te laten concurreren?" Ze wees daarbij op de uitkomst van het onderzoek dat de binnenvaart in tijden van lange droogte en hoogwater fors duurder wordt door de gevolgen van de klimaatverandering. 

Schultz stelde dat de Nederlandse overheid al actie onderneemt. Schultz kent het rapport: "Wij spelen al in op alle aanbevelingen in het rapport. Dat betekent bijvoorbeeld het onderhouden en verdiepen van vaarwegen en het onderzoeken van waterstanden en bodemligging." 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.