Schultz wil definitieve toestemming LNG op Rijn

0

Minister Schultz van Haegen zal komend jaar in de CCR voorstellen om varen op LNG structureel mogelijk te maken. Dat staat in de plannen die het ministerie van Infrastructuur en Milieu dinsdag 17 september op Prinsjesdag bekend maakte.

Schultz van Haegen wil mede door de “introductie van LNG als scheepsbrandstof” de milieuprestaties van de binnenvaart bevorderen. Nederland zal voorstellen voor de binnenvaart aan te sluiten bij mondiale regelgeving voor LNG als brandstof voor zeeschepen. De Internationale Maritieme Organisatie (IMO) rondt de voorschriften daarvoor binnenkort af.

“IenM wil het gebruik van goederenvervoer over water bevorderen”, staat te lezen in de begroting voor 2014. “Daarover worden in het programma Beter Benutten afspraken gemaakt met mede-overheden en het bedrijfsleven. Een verhoging van de betrouwbaarheid en de beladingsgraad en het terugdringen van wacht- en verblijftijden in zeehavens moeten ervoor zorgen dat de positie van de binnenvaart in de logistieke keten wordt versterkt. Door modernisering van regelgeving en voorschriften wordt de veiligheid van de binnenvaart vergroot en wordt de regeldruk voor het bedrijfsleven verminderd.”

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.