- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSchiedam koestert zijn offshore-cluster

Schiedam koestert zijn offshore-cluster

- Advertentie -

Delen

De Schiedamse wethouder Fahid Minhas lanceerde dinsdag 23 oktober ‘Offshore Valley’ als naam voor het maritieme cluster in zijn stad. Dat gebeurde tijdens de Offshore Energy Beurs 2018 in Amsterdam RAI.

Offshore Valley geeft als uithangbord de dynamiek van de Schiedamse havens het beste weer, zo luidt de motivatie. Sinds jaar en dag zijn daar bekende, gespecialiseerde bedrijven als Huisman en SBM Offshore gevestigd.

Wethouder Fahid Minhas maakte de naam bekend tijdens Offshore Energy 2018.

Volgens onderzoek van de Erasmus Universiteit maakt Offshore Valley met meer dan vijftig bedrijven en 2.000 ingenieurs deel uit van een van de meest complete maritieme offshore hotpots in de wereld. Wethouder Minhas, onder meer verantwoordelijk voor bedrijventerreinen, havens en maritieme ontwikkeling zei op de beurs: “Het is geweldig om te zien met hoeveel energie alle partijen onderling samenwerken aan de gebiedsontwikkeling van de Schiedamse havens. De combinatie van innovatieve digitale ontwerpprocessen en de daadwerkelijke afbouw en onderhoud maakt dit gebied uniek. Hier wordt innovatie gemaakt en daar hoort vanaf nu een sterke naam bij. Samen maken we Offshore Valley!”

 

Schiedamse havens

Het bedrijfsleven, partners, omwonenden, betrokken instanties, het Havenbedrijf Rotterdam en de gemeente Schiedam spelen gezamenlijk in op de gebiedsontwikkeling met een investeringsprogramma van 22 miljoen euro. Het gaat onder meer om het verbeteren, verduurzamen en innoveren van de bereikbaarheid, het verbeteren en veiliger maken van de infrastructuur, samenwerkingen op het gebied van technisch onderwijs, kennis en innovatie en het waarborgen van een goede leefomgeving.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=cFEFZuLR8Qw

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -