Schepen van Zeehavenpolitie zijn nu patrouillevaartuigen van Havenbedrijf Rotterdam

0

Havenbedrijf Rotterdam heeft de gewezen Rotterdamse boten P5 en P6 van de Zeehavenpolitie aangekocht. De schepen gaan dienstdoen als patrouillevaartuigen RPA 7 en RPA 6.

Traditioneel ontwerpt het Havenbedrijf zelf zijn vaartuigen. Omdat schepen van de vloot van het Havenbedrijf tegen het eind van hun technische levensduur lopen, was een beroep op de tweedehandsmarkt wenselijk. Op dit moment bestaat er nog te veel onzekerheid over toekomstige aandrijfsystemen om nieuwe vaartuigen te bouwen die passen binnen de duurzaamheidsambitie van het Havenbedrijf.

De toepassing van nieuwe technieken past in het beleid van het Havenbedrijf om de energietransitie te stimuleren in de Rotterdamse haven en een bijdrage te leveren aan het tegengaan van klimaatverandering. Het Havenbedrijf neemt zelf verantwoordelijkheid door ambitieuze CO2-reductiedoelen te formuleren en die toe te passen op alle onderdelen van de eigen CO2-footprint. Zo maakte het onlangs bekend alleen nog maar elektrische auto’s te willen leasen.

Er lopen nu meerdere onderzoeken om weloverwogen een besluit te nemen over de vlootvernieuwing die past binnen de duurzaamheidsambitie van het Havenbedrijf. De RPA6 en RPA7 – gebouwd door De Haas uit Maassluis in 2006 – zijn inmiddels in de huisstijl van het Havenbedrijf gespoten en operationeel inzetbaar. De medewerkers van het Havenbedrijf zijn enthousiast over de nieuwe vaartuigen. Daarnaast heeft de Zeehavenpolitie laten weten het mooi te vinden dat hun voormalige schepen een nieuw leven zijn begonnen in de Rotterdamse haven.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.