Samen bouwen aan groen binnenschip

0

Vier toonaangevende bedrijven uit de binnen- en zeevaart bundelen hun kennis en kunde in Project EcoFlow om samen een groen en duurzaam economisch binnenschip te ontwerpen en bouwen. Ze streven ernaar dat dit binnenvaartschip in 2012 in de vaart komt. Het moet kostenefficiënt zijn en voldoen aan alle nieuwe wet- en regelgeving.

De projectleden van EcoFlow (vlnr): Martin Deymann (Reederei Deymann), Marcel Zweers (TeamCo Shipyard), Bob van Amelsvoort (Combi International), Gerrie van Tiem (TeamCo International), Simon Provoost (TeamCo International), Bram Kruyt (Wärtsilä) en Jan Buijks (Combi International).

Combi International (leverancier van binnenvaartschepen), Wärtsilä Netherlands (onder andere scheepsmotoren en -voortstuwingssystemen), TeamCo Shipyard (afbouwbedrijf) en Reederei Deymann (tankrederij) hebben elk op hun eigen werkgebied ervaring en expertise met het ontwikkelen van groene en economisch duurzame producten. Deze vier partijen verwachten afgeleide oplossingen beschikbaar te maken om bestaande schepen groener, zuiniger en duurzamer te maken.

Hybride voortstuwing

In Project EcoFlow onderzoeken ze samen alle aspecten van het binnenvaartschip, zoals het ontwerp, de apparatuur, laden en lossen, voorstuwing en automatisering. Het gaat onder meer om emissiearm varen, hybride voortstuwing, brandstofbesparing, de scheepsvorm (onder water) en geïntegreerde controlesystemen aan boord.
Het project verkeert nog in de oriënterende fase. Er worden verkennende gesprekken gevoerd met diverse partijen, die elk vanuit hun deskundigheid een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van een groen en economisch duurzaam binnenvaartschip. Daaronder zijn overheidsinstanties, klassenbureaus, binnenvaartbelangenorganisaties en banken.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.