Rotterdam verliezer van bundeling Maersk, MSC en CMA-CMG

0

Als de kartelwaakhonden geen roet in het eten gooien, gaan Maersk, MSC en CMA-CGM volgend jaar als P3 Network samenwerken. De bekendmaking van de plannen bracht in juni de gemoederen in de containersector al flink in beroering. Nu is bekend geworden dat de krachtenbundeling van de drie grootste zeecontainerrederijen van de wereld ook voor de Noordwest-Europese havens ingrijpende gevolgen kan hebben.

(archieffoto Tekst & Toebehoren)

Rotterdam lijkt de grootste verliezer te worden. Maersk, MSC en CMA-CMG hebben nu bij elkaar negen diensten tussen het Verre Oosten en Noordwest-Europa. Dat worden er straks acht. Vier daarvan doen nog maar Rotterdam aan. Dat betekent een halvering. Antwerpen gaat van drie naar vier en komt op gelijke hoogte met de marktleider.

Minder containers?
Of en hoeveel container de verschuiving, die in het tweede kwartaal van 2014 moet ingaan, Rotterdam gaat kosten, is nog niet te zeggen. Hetzelfde geldt voor de volumes die door de binnenvaart worden vervoerd. De modal split van Rotterdam en Antwerpen is vrijwel gelijk. 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.