Rotterdam krijgt infobeurs voor watersporters

0

Bij de aanvang van het nieuwe watersportseizoen wordt op zaterdag 24 maart voor de eerste maal Watersportbeurs Rotterdam gehouden. Dat gebeurt op het Rijncruiseschip Horizon die dan ligt afgemeerd aan de Wilhelminapier, tussen het Nieuwe Luxor en LantarenVenster. De beurs duurt van 09.30 uur tot 17.00 uur en de toegangsprijs bedraagt 4 euro per persoon.

Veilig en vlot varen
“Rotterdam heeft de grootste haven van Europa en oefent Rotterdam ook een grote aantrekkingskracht uit op watersporters, die elk jaar in grotere getale de vaarwegen en havens van Rotterdam bezoeken. Daarom verdient de Maasstad ook (weer) een Watersportbeurs, waar watersporters volop worden geïnformeerd hoe zij veilig en vlot door de havens kunnen varen”, aldus organisator Rinus de Bruin. Hij is eigenaar van Vaarschool Warekoers.

Voorlichten
Tijdens de beurs geven Havenbedrijf en Vaarschool Warekoers uitleg over het varen met een pleziervaartuig op vaarwegen waar ook de beroepsvaart actief is en over de (noodzakelijke) communicatie op het water. Ook de stichting ‘Varen doe je samen’ (speciaal opgericht om meer wederzijds begrip te bevorderen tussen beroepsvaart en pleziervaart) is aanwezig om watersporters voor te lichten.
Mensen van Brandweer Rotterdam-Rijnmond zijn op de Horizon om te vertellen over brandveiligheid aan boord van recreatievaartuigen. Port of Rotterdam geeft uitleg over het marifoongebruik en Vaarschool Warekoers doet dat over vaarbewijzen en het marifooncertificaat. De vaarschool heeft ook nog speciale beursaanbiedingen in petto.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.