Rijn is weer open!

0

Zowel de Alma, de Pieter SR als de Eiltank 47 zijn losgekomen en hinderen de scheepvart niet meer. Om 20.05 uur kon weer gevaren worden op de Middenrijn.

Gisteravond werd de Middenrijn gestremd tussen St. Goar en Bingen. Het Nederlandse ms Alma lag boven de Lorelei dwars in de vaargeul. De 86 meter lange Alma is op twee plaatsen lek geslagen. Het schip was met 1900 ton grind geladen.
Volgens een bericht van de WSA in Bingen dreef de Alma stuurloos rond. De bemanning heeft met ankers geprobeerd het schip stil te leggen, maar bij die actie braken de ankers los. Daarna liep de Alma bij Rijnkilometer 552,1 op de stenen. Vermoedelijk is het schip toen op twee plaatsen lek geraakt.
De scheepvaart ter plekke werd om 19.45 uur volledig stilgelegd. Het binnenstromende water wordt met pompen uit de Alma gepompt.

Pieter Sr
Ongeveer een uur later liep de Pieter Sr vast bij Trechtingshausen. Dat schip is geladen met 2800 ton magnesiet. De Pieter Sr is onbeschadigd.
Van beide ongelukken is de oorzaak nog onbekend. Er zijn geen gewonden.

Eiltank 47
Tot overmaat van ramp liep vandaag bij Boppard een derde schip vast. Het gaat om de Eiltank 47, die geladen is met ethanol. Het tankschip was voor anker gegaan wegens de stremming door de Alma en de Pieter Sr. Toen het anker het niet meer hield, sloeg de tanker los en liep het schip vast.

Kijk hier naar video over situatie vrijdagavond bij St. Goar.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.