Ridder Leo

0

Vandaag heeft Burgemeester Klijs van Moerdijk een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Leo Schuitemaker. De voormagie projectleider Vaarwegkenmerken bij Rijkswaterstaat is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

2

 

 (foto Cees de Bijl)

Schuitemaker ontving de onderscheiding vooral voor zijn jarenlange vrijwilligerswerk voor de Vereniging De Binnenvaart. Bijna 25 jaar geleden was hij één van de oprichters van de vereniging en twintig jaar bestuurslid; eerst tien jaar als secretaris en vervolgens tien jaar als vicevoorzitter.
Daarna werd hij hoofdredacteur van het magazine Binnenvaart, dat wordt uitgegeven door de vereniging van scheepvaartliefhebbers. Die functie bekleedt hij tot op de dag van vandaag. Daarnaast verricht hij tal van andere vrijwilligersactiviteiten voor de vereniging, waarvan hij erelid is.

Havenmeesters
Bij de toekenning van de koninklijke onderscheiding heeft ook een rol gespeeld dat hij jarenlang actief was in de Vereniging van Havenmeesters van Nederland en dat hij al vele jaren publicaties over de binnenvaart verzorgt. Zoals het blad Sleep- en Duwvaart. Daarbij kan de aimabele Schuitemaker putten uit een omvangrijk eigen fotoarchief.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.