- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRIB leent zich uitstekend voor waterwerken

RIB leent zich uitstekend voor waterwerken

- Advertentie -

Delen

Mobieler, efficiënter, flexibeler, veiliger, betrouwbaar en kostenbesparend… Dat zijn voordelen van de inzet van Rigid Inflatable Boats bij waterwerken. Steeds vaker worden RIB’s ingezet voor bijvoorbeeld offshore kabelaanlandingen, zeker voor ondiep water.

Een speciaal voor dat werk gebouwde RIB heeft een trekkracht van ruim 2 ton. “De huidige generatie buitenboordmotoren laat je niet in de steek en is superbetrouwbaar”, vertelt Klaas Post, eigenaar van Post Workboats op Urk. “Volcontinu werken is geen enkel probleem.”

Gecertificeerde RIB’s

De RIB’s van Post Workboats zijn MCA-gekeurd (Maritime Coastguard Agency). MCA-certificaten geven de kwaliteit en betrouwbaarheid van de RIB aan. De MCA is uitgegroeid tot een veiligheidsstandaard voor alle vaartuigen die op zee opereren. En ook tot een kwaliteitsstandaard voor de inzet van werkvaartuigen.

Een RIB is containerbaar en snel inzetbaar. Met gecertificeerd personeel is het een veilig en betrouwbaar vaartuig. Het personeel van Post Workboats heeft standaard de basic safety-trainingen doorlopen, fire fighting en EHBO. De ervaren bemanning heeft wereldwijd inmiddels talloze projecten gedaan, zoals windmolenprojecten, near- en offshore, kabelaanlandingen, eventbegeleiding en filmprojecten.

RIB’s aan het werk bij een windmolenpark op het IJsselmeer. (foto E.J. Bruinekool Fotografie)

Eigen werkplaats

Dat de RIB’s langdurig betrouwbaar zijn bleek twee jaar geleden tijdens filmopnames. “Wij waren vooraf al overtuigd”, vertelt Post. “Achttien uur per dag werden de RIB’s gebruikt als crewtender voor figuranten en voor filmploegen. De bijna geruisloos draaiende motoren waren een uitkomst.”

Ook tijdens maanden werk in de extreem warme wateren van Alexandrië in Egypte op een groot offshoreproject sprak de opdrachtgever lovend over de betrouwbaarheid en continue inzetbaarheid van de RIB’s. Volcontinu werkten 25 bemanningsleden in de RIB’s in de Egyptische. Meerdere teams schippers en bemanning inzetten is voor Post Workboats geen enkel probleem.

De hoge trekkracht wordt bewerkstelligd door de specialistische bouw van de RIB’s van Post Workboats. Het bedrijf bouwt de schepen in zijn eigen werkplaats. Alle opgebouwde praktijkkennis wordt in de bouw van de schepen verwerkt.

Klaas Post met enkele teamleden nabij Urk. (foto E.J. Bruinekool Fotografie).
E.J.Bruinekool Fotografie Hilversum

Pulling power wordt bereikt door een aangepaste schroef met een propguard”, zegt Post “De waterverplaatsing wordt hierdoor gestuurd en de propguard geeft nog eens bescherming voor zwemmers en duikers.”

De RIB’s krijgen hier ook de trekkracht door van meer dan 2 ton. Ideaal voor het aanlanden en rechttrekken van kabels en buizen in het water.

Sonar en AIS

Naast de technische aanpassingen aan het schip, zoals een kopschroef en een zwaarder, degelijker casco, zijn de vaartuigen met de modernste elektronica uitgerust: sonar, plotter, AIS, dieptemeter en marifoons. Ook zijn er cabin-RIB’s beschikbaar waardoor er in weer en wind binnen gewerkt kan worden. Post Workboats heeft in zijn 55-jarig bestaan een ruime ervaring opgebouwd met de mobiele, efficiënte, flexibele en kostenbesparende RIB’s.

Het grote voordeel van RIB’s op een project is dat er snel inzetbare boten zijn, ook voor hulpverlening bij calamiteiten of voor beveiliging. Post Workboats verleent rond Urk hulp op het water. De RIB wordt niet voor niets ook door leger en politie gebruikt.

Werkoverleg tijdens het project in Egypte. (foto Post Workboats)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -