Recordaantal ‘suppers’ in Amsterdamse grachten

0

In de aanloop naar de HISWA Amsterdam Boat Show heeft de organisatie van de watersportbeurs vandaag de HISWA SUP Tocht georganiseerd. Dit jaar was ook de HISWA SUP Race. Aan de Stand Up Paddling tocht door de Amsterdamse grachten deed een recordaantal van ruim 200 ‘suppers’ mee, waaronder diverse internationale deelnemers en bekende Nederlandse suppers.

De race werd bij de mannen gewonnen door Ike Frans en bij de vrouwen door Emma Reijmerink. De twee winnaars worden woensdag 5 maart tijdens de officiële opening van HISWA 2014 gehuldigd. De HISWA Amsterdam Boat Show 2014 vindt plaats van 5 tot en met 9 maart in Amsterdam RAI.

Om 11.00 uur vertrok de groep suppers vanuit de RAI Haven voor een tocht van 7 kilomter over de Amsterdamse grachten en weer terug naar Amsterdam RAI. Niet eerder waren zo veel suppers tegelijkertijd te vinden op de Amsterdamse grachten, zeker niet in de winter.

Stand Up Paddling
De populariteit van Stand Up Paddling is vanuit Amerika overgeslagen naar Europa. Het is een vorm van golfsurfen, waarbij de supper zich peddelend voortbeweegt via een SUP-board. Stand Up Paddling is één van de watersporten die tijdens de HISWA in het funsport segment terug te vinden is. De wereld van HISWA Fun wordt uitgebreid met een nog ruimer assortiment funsport producten en veel demonstraties..

Openingstijden
HISWA 2014 is van woensdag 5 tot en met vrijdag 7 maart geopend van 11.00 tot 22.00 uur, zaterdag 8 en zondag 9 maart van 10.00 tot 18.00 uur. Wie online kaarten bestelt, krijgt korting en betaalt € 12,50. Voor jongeren tot en met 16 jaar is de toegang gratis.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.