- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRechtszaak om ligplaats

Rechtszaak om ligplaats

- Advertentie -

Delen

Duik- en bergingsbedrijf Van Bekkum heeft de gemeente Maasgouw voor de (voorzieningen)rechter gesleept om grotere werkschepen aan de Maasboulevard in Wessem te mogen blijven afmeren. Zoals het bedrijf dat al dertig jaar doet.

De gemeente Maasgouw eist dat het duik- en bergingsbedrijf zijn schepen en werkeilanden  weghaalt. Het gemeentebestuur zegt echter dat dit in strijd is met de milieuvergunning en stelt dat de gemeente daardoor handhavend moet optreden.

De haven van Wessem was vroeger een werk- en industriehaven, een haven voor scheepsbouwers en reparateurs. Dat verandert de laatste tijd. De haven krijgt nu de aanblik van een lighaven voor de recreatievaart. En in dit beeld passen de werkschepen van Adri van Bekkum niet meer. Het duik en bergingsbedrijf dreigt daardoor in problemen te komen  De bergingsvloot kan niet meer veilig naar het eigen terrein varen.

 

Dwangsom

Om zijn functie als ‘wegenwacht op de Maas’ goed uit te kunnen voeren heeft Van Bekkum goede en ruime aan- en afvoerwegen nodig. Daarom het bedrijf zijn twee grotere schepen blijven afmeren aan de Maasboulevard.

Vorige maand heeft de gemeente Maasgouw het duik- en bergingsbedrijf verboden de schepen daar te stallen. Op straffe van een dwangsom van 500 euro per dag als het bedrijf de milieuvergunning aan zijn laars lapt.

Mocht de gemeente door de voorzieningenrechter in het gelijk worden gesteld, dan vreest Adri van Bekkum dat het voor hem onmogelijk wordt zijn werk te blijven doen. De rechter doet binnenkort uitspraak.

tekst en foto: Noud van der Zee

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -