Promotie voor werken in de binnenvaart

0

Op donderdag 3 januari vond een voorlichtingsmiddag over de binnenvaart plaats voor alle leden en familie en vrienden van voetbalvereniging Spirit in Ouderkerk aan den IJssel. Dit was op initiatief van Peter van Mullem van Van Mullem bv. De binnenvaartondernemer sponsort deze voetbalclub al jaren en organiseerde nu een dag waar de leden van de club kennis konden maken met de binnenvaart.

Het BVB was gevraagd een presentatie te geven en dat deden we uiteraard graag. Daarnaast was het STC aanwezig om de aanwezigen meer over de opleidings­mogelijkheden te vertellen. Uiteindelijk waren zeker 25 geïnteresseerde jongeren aanwezig. Het BVB heeft hen kennis laten maken met de binnenvaart en hen ook allemaal folder- en poster­materiaal meegegeven.

RTV Krimpenerwaard maakte opnames van de middag. Deze reportage wordt binnenkort uitgezonden. We hopen weer wat jongeren bekend met en enthousiast voor de binnenvaart te hebben gemaakt.

Voorlichtingsmiddag in de voetbalkantine van Spirit.

 

De volgende presentatie die het BVB zal geven, is dinsdag 8 janu­ari. Dan zal Kees Modderman op de Hogeschool Rotterdam een gastcollege ‘Vervoer over water’ verzorgen. Hierbij zal hij met name aandacht besteden aan de logistieke aspecten van de inzet van binnenvaart en hoe dat in zijn werk gaat, waar je rekening mee moet houden. De studenten zullen zelf enkele opdrachten doen om de informatie in de praktijk te brengen.

Dan vinden op 9 en 10 januari beroependagen plaats in Brabant waar BVB-sponsor EXHO de binnenvaart zal vertegenwoordigen. Om de geïnteresseerden een beter en realistischer beeld te geven wat het is om te varen, heeft EXHO de VR0-bril met binnenvaart­simulatie van het BVB geleend om de bezoekers het leven en werken aan boord te laten beleven. Ook hebben we folders en posters beschikbaar gesteld om uit te kunnen delen.

Tot slot vindt op 9 januari een mbo-beroepenmarkt plaats op het Driestar College in Gouda. BLN-Schuttevaer zal daar samen met Quo Vadis aanwezig zijn om de binnenvaart in de kijker te spelen. Uiteraard heeft het BVB ook hiervoor ons voorlichtingsmateriaal beschikbaar gesteld om de binnenvaart in beeld te brengen.

 

Film voor Stationshal Rotterdam gereed

Al eerder schreven wij over een nieuwe film over de binnenvaart in de stationshal van het Centraal Station in Rotterdam. Daar hangt een enorm groot scherm waarop beelden uit de Rotterdamse haven worden getoond.
In november zijn opnames gemaakt aan boord van de Fixut Maris van de familie Schapers voor een nieuwe film. Die is inmid­dels gereed en is erg leuk geworden. Een kijkje in het gezinsleven en werken aan boord, waarbij dus ook aandacht is voor het persoonlijke aspect van varen.

De film zal binnenkort te zien zijn in de stationshal. Dus mocht u met de trein reizen van of naar Rotterdam, kijk dan vooral even in de stationshal.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.