- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsPrinses Beatrixsluis blijkt publiekstrekker

Prinses Beatrixsluis blijkt publiekstrekker

- Advertentie -

Delen

Ruim 1.500 bezoekers trok de Prinses Beatrixsluis zaterdag 2 juni op de Dag van de Bouw. “Imposant” en “indrukwekkend” waren de meest gehoorde kwalificaties van het bouwproject.  

De dreigende luchten boven Nieuwegein en de lichte regen waren geen beletsel voor belangstellenden. Veel bezoekers vonden het bijzonder om zo dicht bij het immense bouwwerk van de 3e kolk te mogen komen. In de tent vertelde een bewoonster van Vreeswijk: “Nou woon ik er zo dichtbij en dan nog krijg je nú pas echt een idee bij de enorme omvang van wat er hier wordt gebouwd! Fantastisch.”

 

Deuren

De nieuwe dijk, de 3e kolk met zijn inmiddels flink hoge wanden, het buitenhoofd, de witte huisjes… Tijdens de wandeltocht over het bouwterrein kon men alles zien. Bezoekers waren zichtbaar onder de indruk van het buitenhoofd met zijn goed zichtbare deurkassen voor de twee roldeuren. Veel gestelde vraag was dan ook wanneer die deuren in Nieuwegein arriveren. Het eerste paar wordt in de tweede helft van augustus in het buitenhoofd gehesen. Ook dan zetten Rijkswaterstaat en aannemer Sas van Vreeswijk de deuren open voor het publiek.

foto’s: Rijkswaterstaat

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -