Pratende drone-robots op Digital Port Day

0
(foto Stichting Wereldhavendagen)

Op zaterdag 5 september zet Stichting Wereldhavendagen de Rotterdamse haven in het zonnetje tijdens de Digital Port Day. De dag, alternatief voor de geannuleerde Wereldhavendagen, kent een primeur: liefhebbers van de haven worden digitaal rondgeleid door twee speciale gidsen: de pratende drone-robots Amy en Djimmy.

Amy is intelligent, rationeel en technisch aangelegd, Djimmy is een stoer leiderstype dat hunkert naar de romantiek van de haven. Daarmee is het eigentijdse duo gekozen als de verpersoonlijking van de Rotterdamse haven, waar hardwerkende mensen en innovatieve technologie elkaar dagelijks aanvullen en versterken.

Nieuw perspectief

Stichting Wereldhavendagen ontwikkelde Amy en Djimmy in samenwerking met Rotterdam Festivals en evenementenbureau Fjuze, dat veel ervaring heeft met innovatieve inzet van technologie. De aanwezigheid van Amy en Djimmy op de Digital Port Day is uniek: nog nooit eerder werden drones voorzien van een karakter en op een dergelijke manier gebruikt op een (digitaal) evenement.

“Het unieke van drones is dat ze een nieuw perspectief laten zien van een wereld die voor ons alleen bekend is vanaf de grond,” zegt Klaas Rohde, eigenaar van Fjuze. “Voor ons zijn drones vliegende robots, waar we karakters in zien.”

“Dankzij Amy en Djimmy kunnen we een heel nieuwe kant van de Rotterdamse haven laten zien,” zegt Sabine Bruijnincx, directeur van Stichting Wereldhavendagen. “We zijn erg trots dat we dankzij de creatieve samenwerking met Fjuze en Rotterdam Festivals ons publiek een echte primeur kunnen bieden tijdens de Digital Port Day.”

Digital Port Day

De Digital Port Day is een initiatief van Stichting Wereldhavendagen. Op zaterdag 5 september bieden de website en de sociale media van de Wereldhavendagen en mediapartners Rijnmond en OPEN Rotterdam een blik in het verleden, heden en de toekomst van de Rotterdamse haven. De presentatie is in robothanden van Amy en Djimmy en ook ‘Digital Port Reporters’ van vlees en bloed Kirsten en Remco zijn te zien.

Het publiek kan de hele dag genieten van vlogs, livestreams en live radio met verhalen over bijzondere en innovatieve havenbedrijven en schepen. Ook zijn er foto’s en videobeelden met hoogtepunten van de afgelopen edities van de Wereldhavendagen. De dag wordt traditioneel afgesloten met een videoregistratie van de avondshow.

De Digital Port Day is op zaterdag 5 september van 10.00 tot 18.00 uur live te volgen op de website van de Wereldhavendagen.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.