Postboot Biesbosch stopt na 125 jaar met varen

0

Na 125 jaar stopt PostNL met het bezorgen van post in de Biesbosch met de postboot. De boot vaart op het moment nog wel, maar er wordt gezocht naar een andere oplossing om de post bij de vijf adressen in de Biesbosch te leveren.

“De postboot is voor vijf adressen en slechts enkele brieven zo’n drie uur per dag onderweg”, zegt een PostNL-woordvoerder tegen Omroep Brabant.

Volgens de woordvoerster is het te duur en te omslachtig. “Ik benadruk opnieuw dat we alternatieven aan het onderzoeken zijn en dat we dat doen met de bewoners en dat we er nog niet uit zijn.”

Originele postboot

Cees Schuller komt uit een postbestellersfamilie uit de Biesbosch. Hij zocht jaren geleden uit welke postboten en postbodes er waren en dat waren er meer dan hij dacht. Hij verzamelde veel informatie en weet er ondertussen genoeg over te vertellen. In 2017 bracht hij een boek uit over de postbezorging in de Biesbosch.

“Ik heb aanwijzingen dat ze per 1 maart al gaan stoppen met de postboot. De echte postboot vaart sinds 1979 al niet meer”, vertelt Schuller aan de regionale omroep.

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.