Pleziervaart moet wennen aan containervaart op Gouwe

0

De provincie Zuid-Holland organiseert twee inloopavonden over de veiligheid op de Gouwe. De aanleiding is de opening van het Alpherium, de containeroverslagterminal in Alphen aan den Rijn, in oktober vorig jaar. Door de komst van de terminal is er meer containervaart op de Gouwe.

De provincie Zuid-Holland heeft veiligheidsmaatregelen genomen. Tijdens twee informatieavonden, op 26 april en 11 mei, licht de provincie die maatregelen toe. Er is open inloop tussen 19.00 en 21.00 uur. Tijdens de avonden zijn informatiepanelen te zien en kunnen bezoekers vragen stellen aan vertegenwoordigers van de provincie.
“Door de overslagterminal is er veel minder vrachtverkeer op de wegen, maar neemt de containerscheepvaart op de Gouwe toe. De Gouwe is – zeker in de zomer – druk bevaren door recreatievaartuigen en andere schepen. Daarom moet deze vaarweg veilig zijn en blijven voor alle gebruikers én omwonenden.” Aldus de provincie in de bekendmaking van de informatieavonden.

Maatregelen
Enkele maatregelen die de provincie neemt:
– het plaatsen van duidelijke borden, zodat het vaarverkeer goed begeleid wordt
– het aanstellen van een vaste coördinator die verantwoordelijk is voor de begeleiding van grote schepen op het smallere deel ten noorden van de hefbrug bij Boskoop
– het informeren van gebruikers via watersportverenigingen, een website en een folder over de veiligheid op de Gouwe
– het vervangen van de houten wachtvoorzieningen bij bruggen voor beroepsvaart door stalen palen en het plaatsen van nieuwe houten wachtvoorzieningen voor de recreatievaart

De inloopavonden hebben de vorm van een informatiemarkt.
Op dinsdag 26 april vindt deze plaats in Flora Party & Event, Parklaan 4, 2771 GB in Boskoop.
De tweede avond is op woensdag 11 mei in Hotel de Unie, Kerkweg Oost 226, 2741 HA in Waddinxveen.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.