Oproep voor tegengeluid in Minden

0

Axel Götze-Rohen, directeur van de bevrachtingssite Bargelink.com, roept de binnenvaart op om volgende week donderdag een tegengeluid te laten horen bij de demonstratie van WSV-personeel, georganiseerd door de Duitse vakbond ver.di (Vereinte Dienstleistungsgewerkschaft) in Minden.
“Al weken vechten de Duitse verkeersminister Peter Ramsauer en de werknemers vakbond Ver.di hun strijd op de rug van binnenvaartonderneming uit”, schrijft Götze in een brief aan de binnenvaartondernemers. “Brieven, oproepen en appels aan de partijen om weer aan de onderhandelingstafel te gaan zitten, bleven tot nu toe zonder resultaat. De gevolgen hiervan zijn enorme verliezen bij binnenvaartondernemingen in Duitsland, maar ook in Nederland, België en andere binnenvaartlanden. Het begrip voor de stakingen van de sluismeesters was al in het begin vrij laag. Inmiddels is dit omgeslagen in woede en frustratie. Binnenvaartondernemers, maar ook bevrachters en verladers hebben geen begrip meer voor deze stakingen. Op donderdag 22 augustus staat bij Ver.di een grote demonstratie in Minden op de agenda. Belangrijkste spreker is daar Frank Bsirske, de voorzitter van Verdi.”
Götze roept alle ondernemers, verladers en branchevertegenwoordigers op die dag ook naar Minden te komen, met als doel de door deze stakingen veroorzaakte ‘zeer, zeer ernstige situatie van de binnenvaart duidelijk te maken. Het gaat me duidelijk niet om ruzie te maken met de stakers, maar de zorgen en nood van de (meestal) familiebedrijven duidelijk te maken. Het feit, dat Frank Bsirske in Minden aanwezig zal zijn, zal zeker ook de landelijke pers naar Minden lokken. Dit is dé gelegenheid, om de binnenvaart op de agenda te zetten. (…) Kom met vlaggen, posters, spandoeken, seinfluitjes en fanfaren voor een hardop, maar vreedzaam hun protest tegen deze onaanvaardbare situatie. Schepen die dichtbij liggen, mogen ook met hun scheepshoorn hun protest tot gehoor brengen!”
Götze voegt daar nog aan toe: “Belangrijk is, dat zoveel mensen als mogelijk naar Minden gaan komen. Verdi verwacht namelijk ca. 1.000 stakers van de WSD. Dus met een groep van 5-10 vrouw/man gaan wij daar ten onder. Dit bericht dus ook graag verder verspreiden!”

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.