Op zoek naar beste shantykoor

0

Ruim dertig shanty-koren doen komende maanden mee aan het Main River Zangconcours 2010, een initiatief van Tourmalijn River Events uit Rotterdam. De wedstrijd die moet bepalen wat het beste shantykoor van Nederland is, speelt zich af op het water, aan boord van partyschip de Tourmalijn.

Het concours kent vier voorrondes op zaterdagen. De opstapplaatsen zijn Nijmegen (2 oktober), Gorinchem (16 oktober), Dordrecht (30 oktober) en Vlaardingen (6 november). Per voorronde plaatsen zich twee koren voor de finale, die op 29 januari 2011 plaatsvindt tijdens een vaartocht door het havengebied van Rotterdam.
Het Main River Zangconcours voor shantykoren wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. Met dit initiatief hoopt Tourmalijn River Events de typisch maritieme uitstraling van de shantymuziek op een aparte manier onder de aandacht te brengen. Het is de bedoeling dat het concours een jaarlijks terugkerend evenement wordt.
Het winnende koor krijgt de titel ‘Winnaar Main River Zang Concours 2010‘. Daarnaast wint het een wisselbeker en een feestelijke vaartocht voor de leden van het koor met de historische klipper Regina Jacoba.

Kaarten zijn verkrijgbaar op de website van Tourmalijn River Events.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.