Op Europort draait het om leiderschap en technologie

0

Op 3 november start de 37e editie van Europort. De beurs vindt tot en met 6 november plaats in Ahoy Rotterdam. Het evenementen biedt dit jaar een uitgebreid programma dat gericht is op leiderschap en technologie binnen de maritieme sector in de breedste zin van het woord. Er worden meer dan 30.000 bezoekers verwacht.

Europort geldt als een van de meest toonaangevende beurzen voor maritieme technologie en is als zodanig al jarenlang hét platform voor de nieuwste innovaties die de toekomst van de sector wereldwijd bepalen. Ook dit jaar is dat het geval.

De rol van de technologie wordt steeds belangrijker. Maar, schrijft Ahoy in een persbericht: ‘Europort 2015 gaat een stapje verder door te erkennen dat technologie en innovatie weliswaar noodzakelijk zijn voor een slimmere en efficiëntere maritieme industrie, maar dat effectief leiderschap essentieel is voor het succes hiervan.’ Het onderwerp wordt uitgediept in een omvangrijk beurs- en congresprogramma.

 

Opening

De inhoud van het programma wordt geheel in stijl toegelicht door Bouwe Bekking, kapitein van het Team Brunel tijdens de Volvo Ocean Race 2015. Bekking neemt deel aan de officiële openingsceremonie en deelt daar zijn ervaringen als leider van het Team Brunel. Vier captains of industry zullen hun ervaringen uit de doeken doen en hun mening en visie omtrent leiderschap in de maritieme sector delen.

Het bruisende programma van Europort 2015 combineert gevestigde elementen als de belangrijkste internationale baggerconferentie CEDA Dredging Day, het Mare Forum Finance en het Maritime Awards Gala, dat voor de tiende keer wordt gehouden. Nieuwe en veelbelovende onderdelen zijn bijvoorbeeld het congres over Energy Efficient Ships 2015, de Europort Masterclasses en de Europort Cruise Party.

 

Masterclasses

‘Effectief leiderschap en samenwerking zijn fundamentele elementen voor toekomstig succes in de maritieme industrie’, zegt Raymond Siliakus, beursmanager van Europort. ‘Tijdens Europort 2015 worden er zes masterclasses gegeven. Elke masterclass heeft betrekking op de uitdagingen in leiderschap voor de industrie, variërend van design, technologie, efficiency en human capital. We zijn bijzonder enthousiast over dit nieuwe onderdeel, omdat wij ervan overtuigd zijn dat deze masterclasses een goede manier zijn voor maritieme bedrijven om elkaar te ontmoeten en te inspireren, te leren van andere industrieën, om kennis te delen en te netwerken.’

 

Europort Cruise Party

Ook nieuw is de Europort Cruise Party. Na de tweede beursdag (4 november) gaan de zaken verder op het SS Rotterdam. Een gelegenheid om zakenrelaties en vrienden uit de sector te ontmoeten en ondertussen te genieten van heerlijke drankjes, hapjes, het mooie uitzicht over de Maas en de skyline van dynamisch Rotterdam.

‘Wij hopen dat deze Cruise Party het hoogtepunt wordt van een dynamische week met congressen, seminars, ontmoetingssessies, netwerkkansen en natuurlijk de belangrijkste maritieme technologiebeurs’, aldus Siliakus. ‘Er is geen geschiktere locatie voor deze gelegenheid en wij verheugen ons op een fantastische avond. Er is veel belangstelling, maar er zijn nog wat plaatsen beschikbaar!’

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.