Ook Rotterdam krijgt LNG Hybrid Barge

0

Sleepvaartbedrijf Kotug wil samen met Becker Marine Systems een LNG Hybrid Barge laten bouwen en inzetten voor levering van milieuvriendelijke energie aan cruiseschepen in de haven van Rotterdam. Het drijvende LNG-elektriciteitsstation kan naast de levering van schone stroom aan cruiseschepen ook energie en warmte leveren aan schepen, fabrieken en standsverwarming.

Becker Marine Systems bouwde al zo’n LNG-duwbak voor de Hamburgse haven. Nu heeft het Duitse bedrijf een overeenkomst gesloten met het Rotterdamse Kotug. Dat gaat de LNG Hybrid Barge verslepen binen het havengebied en zorgt voor commerciële, operationele en technische ondersteuning. Naar verwachting wordt het schip in juni 2017 in de Rotterdamse haven geïntroduceerd.

 

Alternatief

De LNG Hybride Barge vormt een alternatief voor energieopwekking aan boord (met generatoren of het laten draaien van de motoren). De bak wordt uitgerust met een installatie die vloeibaar aardgas (LNG) gebruikt voor de elektriciteitsproductie. Daardoor wordt de uitstoot van fijnstof, CO2 en stikstof sterk teruggebracht.

 

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.