Ook in Nieuwegein aan de walstroom

0

Ook Nieuwegein heeft nu walstroom. Binnenvaartondernemers Van Raamsdonk stelde de voorziening vanochtend samen met wethouder Hans Reusch officieel in gebruik. De schipper demonstreerde het systeem voor de aanwezigen, onder wie Peter de Jonge van Koninklijke Schuttevaer afdeling Utrecht.

Binnenvaartondernemers Van Raamsdonk (rechts) sloot samen met wethouder Reusch voor het eerst aan op walstroom. (foto Nieuwegein)

Wethouder Hans Reusch: “Walstroom is een van de maatregelen die we in Nieuwegein treffen om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren. Door het gebruik van walstroom is het niet meer nodig een dieselaggregaat te gebruiken, waardoor schippers en direct omwonenden minder hinder hebben van geluid, stank en vervuilde lucht.”

Merwedekanaal
Nieuwegein heeft zich aangesloten bij het systeem dat al wordt gebruikt in de havens van onder meer Rotterdam, Amsterdam, Drechtsteden en Zuid-Holland.  De walstroomkasten staan op drie plekken langs het Merwedekanaal: de Handelskade en het Jaagpad (in Vreeswijk) en bij de Zuidersluis.
Alle Nederlandse walstroomkasten zijn toegankelijk met dezelfde sleutel. In Nieuwegein is gratis een sleutel af te halen bij Rijkswaterstaat bij de Zuidersluis en de Koninginnesluis en op het gemeentehuis. Schippers kunnen walstroom gemakkelijk aan- en uitschakelen met hun mobiele telefoon (0900-1492) of via het internet. 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.