- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsOok Antwerpen in zee met PortXL

Ook Antwerpen in zee met PortXL

- Advertentie -

Delen

Havenbedrijf Antwerpen gaat samenwerken met PortXL International. Die startup accelerator werkt met startups van over de hele wereld. PortXL is opgezet op initiatief van Havenbedrijf Rotterdam. Eerder sloot ook Singapore zich al aan.

Havenbedrijf Antwerpen wil maritieme startups in contact brengen met bedrijven uit de haven, om op die manier innovatieve technologieën versneld te introduceren en er de haven van te laten profiteren. “Uit heel wat praktijkvoorbeelden blijkt dat samenwerken met startups innovatie versnelt”, verklaart CEO Jacques Vandermeiren de samenwerking. “Als een concretisering van de Harbour of Things gaat Port XL International op onze vraag in Antwerpen aan de slag met het scouten, matchen en ondersteunen in de versnelde ontwikkeling van maritieme en haven gerelateerde startups.”

 

PortXL ging in 2015 van start.  Vlnr: managing director Mare Straetmans, oud-premier Jan Peter Balkenende en Paul Smits, CFO van Havenbedrijf Rotterdam.

Kansrijk

PortXL ging in 2015 van start. Het heeft de voorbije jaren een netwerk van maritieme startups verzameld. Aan de hand van een selectie wordt het netwerk jaarlijks uitgebreid met de meest kansrijke startups. “Die startups begeleiden we verder. We brengen hen onder meer in contact met havenbedrijven die potentieel zien in de business case van een specifieke startup”, vertelt managing director Mare Straetmans.

“Voor de bedrijven in de haven zelf biedt een dergelijke samenwerking het voordeel dat zij in contact komen met de meest vooruitstrevende en vernieuwde ideeën en technologieën waardoor zij bijvoorbeeld de verbetering van hun bedrijfsprocessen aanzienlijk kunnen versnellen en vernieuwen”, aldus Straetmans.

 

Deelnemende havenbedrijven gezocht

De samenwerking tussen PortXL en Havenbedrijf loopt in elk geval drie jaar. Eind juni worden de eerste acht tot tien internationale startups in Antwerpen verwacht, voor een introductie in het havennetwerk. Het Havenbedrijf is momenteel, samen met de Nederlander Cees-Willem Korneef die PortXL in Antwerpen trekt, op zoek naar havenbedrijven die van dat startup-programma gebruik willen maken.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -