“Oogsttransporten in gevaar”

0

In Berlijn heeft de “Grain Club” de Duitse vakbond Ver.di en het Duitse verkeersministerie opgeroepen om opnieuw rond de tafel te gaan zitten en de onderhandelingen te starten.

De Grain Club, een alliantie van bonden uit de levensmiddelen –en voedingsmiddelenbranche, wijst erop dat het oogstseizoen in Duitsland net is begonnen. De komende tijd zullen er meer dan 50 miljoen ton granen en andere landbouwproducten worden geoogst. “In de oogsttijd mag het transport van granen, voedings- en voederproducten via de vaarwegen niet belemmerd worden”, waarschuwt de Grain Club, die verder aangeeft dat de staking van de sluiswachters tot hoge extra kosten leidt in de landbouw- en voedingsmiddelensector.
“Door de stilstand op de vaarwegen moeten agrarische bedrijven hun lading op goederentreinen of vrachtwagens zetten. Dit geldt niet alleen voor de in Duitsland geoogste producten, maar ook voor geïmporteerde agrarische producten, plantenolie en voedermiddelen. Deze extra belasting van het wegennet zo middenin de zomer kan men vakantiegangers en bedrijven uit onze sector niet aandoen.”

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.