Onschuldig maar veroordeeld tot nat pak

0

Een man had zijn auto met trailer geparkeerd en was gaan varen met zijn boot. Bij controle door de politie werd de man aanvankelijk aangehouden. Er was niets aan de hand maar hij moest wel zwemmen om zijn boot terug te halen.


Ter hoogte van het Gooimeer stond een personenauto met boottrailer geparkeerd zonder eigenaar. Controle van het chassisnummer door enkele agenten van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer wees uit dat de trailer in 2003 was gesloopt. Dat was raar want de trailer stond daar toch echt.
Ten tijde van de controle kwam er een man aanvaren. Hij bleek de eigenaar van het samenstel te zijn. De man sprong uit zijn boot om de nodige documenten te overleggen. Uiteindelijk bleek dat hij het oude registratiebewijs niet had omgeruild voor een benodigd kentekenbewijs, maar wel te goeder trouw was. Op het moment dat ze de man de hand wilde schudden zagen de medewerkers van de Verkeerspolitie dat de boot van de man het Gooimeer opdreef. De inwoner van Almere was in alle commotie vergeten de boot vast te leggen.
Zo behulpzaam als de Verkeerspolitie is, werd de politie Flevoland gebeld met de vraag of ze een boot hadden varen in de buurt van het Gooimeer. Toen ze omkeken zagen ze dat de man in het water sprong om achter zijn boot aan te zwemmen. Nu was het ongeveer windkracht 3 met als gevolg dat de boot hard uit de richting van de wal voer. Met een snelheid waar Pieter van den Hoogenband jaloers op zou zijn, zwom de man naar de boot en hees zichzelf erin.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.