Nu ook amfibiebus in Amsterdamse grachten

0

Na de gele varende bus Splashtours in Rotterdam heeft nu ook Amsterdam een amfibiebus als toeristische attractie. Rederij Lovers nam daar de – blauwe – Floating Dutchman in gebruik. De naam is een knipoog naar de Flying Dutchman van KLM.

♦ Filmpje van de Flying Dutchman.

Vanaf 20 juli kan de ‘busboot’ worden geboek. Vandaag 8 juli was de doop. Die werd verricht door de Amsterdamse wethouder Eric van der Burg en Schiphol-topman Maarten de Groof. De Floating Dutchman is een door Rederij Lovers ontwikkelde bus en boot speciaal voor toeristen, dagjesmensen en reizigers die op Schiphol aankomen of overstappen. Met de amfibiebus kunnen de bezoekers op een spectaculaire en bijzondere manier kennismaken met Amsterdam.

198 accu’s
De Floating Dutchman vaart door middel van 198 accu’s geruisloos en CO2-neutraal door de Amsterdamse grachten. Hij heeft 48 zitplaatsen. Als bus haalt hij reizigers op van Schiphol Plaza. Hij rijdt vervolgens naar Amsterdam en plonst bij de Splash Zone nabij Science Centre Nemo in het Amsterdamsewater en gaat als rondvaartboot verder. Na de rondvaart rijdt de bus weer uit het water en vervolgt hij zijn tocht terug naar Schiphol.

Cultureel erfgoed
"De Floating Dutchman is een aantrekkelijke aanwinst voor mensen die via Schiphol reizen", zei Maarten de Groof, Schiphols Executive Vice President en CCO. "Met de komst van de Floating Dutchman kunnen niet alleen toeristen maar ook transferpassagiers op een indrukwekkende en bijzondere manier kennismaken met ons Nederlands cultureel erfgoed: de Amsterdamse grachten. De introductie van de Floating Dutchman geeft de reizigers een extra reden om via Schiphol te reizen en levert zo haar aandeel in onze ambitie om Europe’s Preferred Airport te zijn en te blijven."

De amfibiebus gaat voor de eerste keer na de doop te water. (foto’s www.floatingdutchman.nl)

Wethouder Eric van der Burg: "Amsterdam is met de Floating Dutchman een spectaculaire en duurzame attractie rijker. Het zal zonder twijfel veel extra toeristen verleiden vanaf Schiphol een rijdend en varend dagje Amsterdam te doen. Met deze unieke trekpleister zetten we samen, Rederij Lovers, de luchthaven en de gemeente, Amsterdam en Schiphol internationaal nog beter op de kaart. Daar hebben alle partijen profijt van."

 

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.