- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNoord-Holland: geld voor recreatieve vaarverbindingen

Noord-Holland: geld voor recreatieve vaarverbindingen

- Advertentie -

Delen

Noord-Holland ziet kansen voor het personenvervoer over water naar recreatieve bestemmingen. Daarom ondersteunt de provincie ondernemers, rederijen en gemeenten die zo’n vaarverbinding in Noord-Holland willen starten of verbeteren. Zij kunnen een financiële bijdrage krijgen voor recreatieve voorzieningen zoals een steiger of wachtruimte, of voor het ontwikkelen van een app over de vaardienst. In totaal is 3 miljoen euro beschikbaar.

De subsidieregeling Recreatief personenvervoer over water heeft een looptijd tot en met 31 december 2019. Meer informatie over de regeling staat vanaf 1 juni op www.noord-holland.nl/Loket/Subsidies.

Gedeputeerde Cees Loggen (Water): “Ik ben blij dat we deze impuls aan de waterrecreatiesector kunnen geven. We hopen dat hierdoor ook nieuwe vaarverbindingen naar toeristische bestemmingen ontstaan. Vooral binnen de Metroloopregio Amsterdam ziet de provincie grote kansen.”

 

Steiger of oplaadpunt

De beschikbare gelden zijn bestemd voor fysieke maatregelen op de kade. Zoals een steiger, wachtruimte, fietsenstalling, oplaadpunt voor elektrisch fietsen of elektrisch varen, kaartautomaat, bebording of aansluiting op bestaande infrastructuur. Ook het ontwikkelen van digitale technologie, zoals een app over de vaardienst, valt onder de subsidieregeling. Alleen partijen die een recreatieve vaarverbinding exploiteren zonder OV-vergunning komen in aanmerking.

Ondernemers kunnen gratis gebruik maken van een loket, dat ondersteuning biedt bij het indienen van een subsidieaanvraag. Bijvoorbeeld advies over het verbeteren van het businessplan, het aanvragen van vergunningen of de samenwerking met andere partijen. Het loket is per email te bereiken via [email protected].

foto: Provincie Noord-Holland

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -