- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNieuwe opleidingsschip STC wordt hotelschip

Nieuwe opleidingsschip STC wordt hotelschip

- Advertentie -

Delen

Donderdag 13 december heeft de Rotterdamse wethouder Said Kasmi (Onderwijs) het conceptueel ontwerp voor het nieuwe opleidingsschip van STC Group onthuld. Leerlingen, studenten, bemanningsleden en docenten zijn nauw betrokken geweest bij het bedenken van de naam, het vaststellen van het programma van eisen en de ontwerpfase.

Na ruim vijftig jaar trouwe dienst zijn de binnenvaartschepen Prinses Christina en Prinses Beatrix toe aan vervanging. De vroegere KOFS-schepen zijn nu achttien jaar ‘in dienst’ bij STC Group.

Het eerste nieuwe schip zal in het voorjaar van 2021 in gebruik worden genomen. Naast dit hotelschip, dat de naam Ab Initio krijgt, worden in een latere fase ook een duwboot en een duwbak aan de vloot toegevoegd.

 

Leerzaam

De afgelopen maanden heeft een groep van betrokkenen, geïnspireerd en begeleid door bedrijven uit de sector, zich gebogen over het conceptuele ontwerp van het hotelschip. Daarbij hebben zij rekening gehouden met eisen op het gebied van duurzaamheid, herkenbaarheid, operationele kosten, toekomstbestendigheid en financiële haalbaarheid. Dit programma van eisen is eerder opgesteld door hbo-studenten van Rotterdam Mainport Institute en bemanningsleden van de huidige schepen.

Astrid Kee, lid van het college van bestuur van de STC Group is verantwoordelijk voor het bouwproject. Zij zegt: “Het van dichtbij meemaken van dit ontwerpproces is een unieke ervaring voor iedereen en ook heel leerzaam. Vanzelfsprekend en met veel plezier hebben we leerlingen, studenten, bemanningsleden en andere collega’s actief betrokken bij het ontwerpproces.”

“We zijn enorm trots op het conceptuele ontwerp dat er nu ligt en kijken uit naar de volgende fase. De samenwerking met het bedrijfsleven gedurende dit proces was niet alleen leerzaam voor iedereen, maar heeft ook geleid tot een spannend, onderscheidend en duurzaam concept.”

foto: STC Group

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -